A szerencsejátékok nyereségének egy részét fordítanák műemlékvédelemre

2013.02.19. | Képviselőház , Kultúra , Műemlékvédelem

A szerencsejátékok nyereségének egy részét fordítanák műemlékvédelemre

A képviselőház mai plenáris ülésén került sor annak a törvénytervezetnek az általános vitájára, amely értelmében a szerencsejátékokon nyert összeg 5 százalékát műemlék restaurálásra szeretnék fordítani a kezdeményezők. Márton Árpád Háromszéki képviselő kihangsúlyozta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség teljes mértékben támogatja törvénytervezetet, hiszen, amint azt már az állami költségvetés elfogadását megelőző vita során is elmondta, a kormánypárt idén csupán 20 millió lejt fordít a műemlékek restaurálására.

„Kelemen Hunor szövetségi elnök minisztersége idején, 2011-ben ötven és 2012-ben ötvenöt millió lejt fordítottak műemlékvédelemre, idén a Kormány csak 20 millió lejt szeretne erre a célra felhasználni. Ilyen körülmények között fokozottan indokoltnak tartjuk más pénzforrások bevonását a műemlékek restaurálására, hiszen azok, ha eltűnnek, pótolhatatlanná válnak” - hangsúlyozta a Márton Árpád RMDSZ-es képviselő.