A szerető szív tündököl

2012.11.12. | Ifjúság , Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


A szerető szív tündököl

Újabb gyermekotthon-épület tatarozása ért véget Nagyszalontán. A Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott intézmény Mária-házát szombat délután avatták fel, meghitt, családias keretek között, Böjte Csaba atya és Pető Csilla RMDSZ-es parlamenti képviselő jelenlétében.

A  Szent Antal gyermekotthon Nagyszalontán az egykori kaszárnya épületeit foglalta el, évekkel ezelőtt. Anyagi lehetőségeik szerint tatarozták az épületeket, sorra, egyiket a másik után: mára tiszta udvar, ebédlő-épület, szépen sorakozó házak jelentik a béke szigetét. A házakban egy-egy család talál otthonra, természetesen a családot itt nevelők és tucatnyi gyermek alkotja.

A most átadott ház felújítása két évvel ezelőtt vehette kezdetét, amikor az RMDSZ kormányon volt, s így szélesebbre nyílt a lehetőségek tárháza. Pető Csilla képviselő, ismerve a szalontai otthon áldásos munkáját, komoly összegű támogatást harcolt ki a hajdúvárosnak. A városvezetés továbbította a 150.000 lejt, ezt támogatók segítségével kipótolta az Alapítvány, így az alaptól a tetőszerkezetig felújították az épületet.

Az avatóra nagy örömmel készültek az otthon lakói, boldogan köszöntötték az érkezőket. Török László polgármester fotósorozattal mutatta be, hogyan nézett ki az épület a felújítás előtt – így mindenki láthatta mekkora eredmény az otthonná formálás. Pető Csilla képviselő felidézte azokat az időket, amikor lehetőség nyílt az anyagi támogatásra. Böjte Csaba házaiban tanulnak, jó nevelést kapnak a gyermekek – segíteni, bővíteni az otthont a legnemesebb cél. Látva a mosolygós gyermekarcokat mindenki megbizonyosodhat arról: igazán jó helyre került a támogatás.

Böjte Csaba atya szavaiban kiemelte, fontos, hogy mindenki megtegye a maga szintjén, ami csak erejéből telik, s akkor élni fog a remény, és Erdélynek lesz jövője.  „Köszönjük, hogy bíztak bennünk, hogy ránk bízták ezt az értékes ingatlant, hogy mertek hinni bennünk” – mondta az atya, arra bíztatva a jelenlévőket, hogy merjenek nagyot álmodni, mert biztos, hogy az elképzelést az Isten segíteni fogja, akár meg is sokszorozza, amit az emberek megálmodnak.

A családias hangulatú avatóünnep a házban folytatódott. Ahol pár napja még meszeltek, padlót készítettek, most a hála szavai töltötték meg a teret. Az otthon kis lakói a szeretetről szavaltak. Valakit, valamit szeretni kell, hogy szívünk boldogabb legyen, kivert kutyánál is gazdátlanabb, az ember, ha szívtelen – hangzott a vers. - Valakit, valamit szeretni kell, a szerető szív tündököl…  Nagyszalontán, november tizedik napján betöltötte a tündöklés a sarkadi úti gyermekszobákat

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.