A TVR választási műsorának vendége volt Biró Zsolt képviselőjelölt

2016.11.24. |

A TVR választási műsorának vendége volt Biró Zsolt képviselőjelölt

A Magyar Polgári Párt elnöke az RMDSZ Maros megyei listáján indul a december 11-i választásokon. Biró Zsolt az összefogás fontosságát hangsúlyozta, kiemelve a Nemzeti Válogatott és a közös választási program fontosságát. Ez a csapat minden magyar választópolgár csapata, mindenkit képvisel – erről szól az új felelősség politikája. A választási program kapcsán Biró örömmel nyugtázta, hogy az MPP által fontosnak tartott: Szabadság – Nemzet – Család – Erdélyiség – Autonómia – Keresztény gondoskodás címszavakkal összefoglalható programpontok mind hangsúlyosan szerepelnek a közös választási programban

A képviselőjelölt külön hangsúlyozta a gazdatársadalmat és az oktatást érintő programpontokat. Bukarestnek nem fontos a vidéken élő erdélyi magyarok sorsa, mondta, hozzátéve: „csak mi akarunk jobb életet biztosítani a magyar gazdáknak, mert mi tudjuk jól, hogy fejlődő vidék nélkül nincs erős Erdély!”

Az oktatás terén az iskolai napközis program intézményesítésének kérdését emelte ki a képviselőjelölt. „Ezzel nemcsak a gyermeket tehermentesíthetjük az otthoni tanulástól, de jelentős terhet vehet át az iskola a szülők, a családok válláról, egyben pedig munkahelyteremtő hatása is van a programnak.

Ugyancsak az oktatás témakörben az önálló intézményrendszer fontosságáról is beszélt. „Marosvásárhelyen ma intő példa a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Iskola körül kialakult helyzet” – hívta fel a figyelmet Biró Zsolt, aki mindenkit arra kért: december 11-én válassza a jövőt, válassza Erdélyt.