Abos Gábor: prioritás az Országos Környezetvédelmi Ügynökség hatékonyságának növelése

2012.01.27. | Környezetvédelem

Határozottabban kell fellépni a környezetvédelmi törvények betartása érdekében – nyilatkozta Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Ügynökség elnöke, a megyei és regionális intézmények találkozóján január 26-án, Sinaian.

Az eseményen részt vett Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter is. Abos Gábor ügynökségvezető beszédében az Országos Környezetvédelmi Ügynökség 2012-es prioritásait ismertette. Véleménye szerint elsődleges fontosságú a megyei és regionális intézmények hatékonyságának növelése, a megyei környezetvédelmi laboratóriumok akkreditálásának folytatása, valamint egy erősebb kapcsolat kialakítása a zöld civil szervezetekkel.

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter azokról a közös erőfeszítésekről beszélt, amelyeket a minisztérium és az Országos Környezetvédelmi Ügynökség szakemberei annak érdekében tesznek, hogy feloldják a Kiotói Egyezmény alkalmazását felügyelő bizottság Romániára vonatkozó tilalmát, melynek értelmében jelenleg nem kereskedhetünk széndioxid-kibocsátási jogosítványokkal. A találkozón részt vettek Szabó Ilona, az Erdészeti Igazgatóság vezérigazgató-helyettese és Balogh Sándor, az Országos Erdészeti Hivatal aligazgatója is.