Adóinkat nekünk kell elköltenünk – Mezőbándon jártak az RMDSZ Maros megyei jelöltjei

2016.11.24. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Adóinkat nekünk kell elköltenünk – Mezőbándon jártak az RMDSZ Maros megyei jelöltjei

„Azt akarjuk, hogy a mi adóink, amelyeket itt helyben termelünk ne a fővárost, hanem a mi településeinket gazdagítsák, ezt csak egy valós fiskális decentralizáció mentén tudjuk elérni” – mutattak rá az RMDSZ Maros megyei jelöltjei a Mezőbándon szervezett lakossági fórumon.

Csép Éva Andrea elmondta, hogy az RMDSZ-nek olyan törvényeket kell kidolgoznia, amelyek elősegítik a fiatalok itthon maradását: „annak érdekében, hogy a fiatalok itthon maradjanak és családot alapítsanak, adócsökkentésben kell részesíteni őket. Azért, hogy az elvándorlás problémáját megakadályozzuk, biztos alapokra kell jövőt építeni gyermekeink számára. Ezt csak akkor lehet, ha munkahelyeket teremtünk és vállalkozóbarát környeztet teremtünk itthon, Erdélyben” – fogalmazott Csép Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje, majd hozzátette: a Szövetségnek sikerült elérnie, hogy 9 százalékra csökkentsék a víz áfáját, a rezsiköltségekre kirótt adót is 9 százalékra kell csökkenteni. Az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje szükségesnek tartja egy olyan nyugdíjrendszernek a bevezetését, amelyben biztosított a nyugdíjak kiszámíthatósága és biztonsága, a nyugdíjaztatás időpontjától függetlenül. 

Támogatni kell a fiatal mezőgazdasági termelők vállalkozásainak beindítását, valamint EU-s forrásokhoz kell hozzásegíteni őket azáltal, hogy erre vonatkozó információs központokat hozunk létre, amelyek direkt módon tartják a kapcsolatot az érdekeltekkel”– taglalta Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje. Hangsúlyozta: az RMDSZ célkitűzései közé tartozik az is, hogy az új családi vállalkozások indítását 50 ezer euró összeggel és három évi adómentességgel támogassa.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.