“Adósa vagyok Marosvásárhelynek” - Valódi kétnyelvűséget és új városvezetési szemléletet ígér Frunda György

2012.04.22. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely , Nyelvi jogok
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


“Adósa vagyok Marosvásárhelynek” - Valódi kétnyelvűséget és új városvezetési szemléletet ígér Frunda György

Egy nemrég készült közvéleménykutatás szerint a marosvásárhelyi magyarok túlnyomó többsége bízik Frunda Görgyben, a politikus a román nemzetiségűek részéről is számíthat szavazatokra, így ezúttal reális esély van arra, hogy újból magyar polgármestere legyen Marosvásárhelynek –  hangzott el pénteken, az Erdélyi Magyar Televízió (ETV) “Többszemközt” című műsorában. 

A műsor vendége maga az RMDSZ polgármesterjelöltje volt, aki a indulásának hátteréről, az esélyekről és készülő programjáról beszélt.

Egy új mentalitás, egy új városvezetési szemlélet és egy valódi kétnyelvűség meghonosítását ígéri megválasztása esetén az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. Frunda György kifejtette: a számtalan személyes visszajelzés alapján kijelenthető, a magyar és román lakosság többsége is változást akar a város élén, a felmérések pedig azt mutatják, neki van a legnagyobb esélye leváltani Dorin Florea-t. Ezért alapvetően fontos, hogy Marosvásárhelyen összefogjanak mindazok, akik változást szeretnének elérni a városvezetésben, és lehetőség szerint egyetlen jelöltet indítsanak a jelenlegi polgármesterrel szemben. Ennek érdekében már több ízben tárgyalt Smaranda Enache-val, és egy alkalommal Benedek Imrével is. Frunda György elmondta, az RMDSZ mellett számít a civil társadalom támogatására is, akikkel közösen kívánja kidolgozni választási programját.

Frunda György közölte: nyitott a tárgyalásra a többi magyar párttal, de elfogadhatatlannak tartja, hogy , mint fogalmazott, egy legfeljebb 4%-os népszerűséggel rendelkező “kicsi párt”  zsarolja az RMDSZ-t. “Tárgyalnunk kell a közös célokról, programokról, de ha magánérdekek teljesítése érdekében zsarolnak, azt nem elfogadható” – szögezte le.

Mint mondta, indulása nemcsak a polgármesteri tisztség megszerzése miatt fontos, hanem azért is, mert egy sikeres szereplés jelentősen hozzájárulhat az RMDSZ és a magyarság városi és megyei képviseletének megőrzéséhez és erősítéséhez, de a megyei tanácselnöki tisztség megszerzéséhez is.
 
– Ha Marosvásárhely nem jön el szavazni, akkor Lokodi Edit sem tud nyerni – figyelmeztetett Frunda György.

“Harmadik generációs marosvásárhelyi vagyok, a világon egyedül itt vagyok itthon. Mindenki polgármestere akarok lenni, nemcsak a magyaroké, hanem a románoké is. Adósa vagyok ennek a városnak, ezért vállalom a küzdelmet – szögezte le az ETV-ben Frunda György.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.