Aggasztó az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának lassú folyamata - Ambrus Izabella a MÁÉRT ülésén

2017.10.19. | MÁÉRT
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Aggasztó az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának lassú folyamata - Ambrus Izabella a MÁÉRT ülésén

Ambrus Izabella parlamenti képviselő október 16-án az RMDSZ képviseletében vett részt a Magyar Állandó Értekezlet Külügyi és Jogi Szakbizottságának ülésén Budapesten, ahol az erdélyi magyar iskolák kapcsán szólalt fel.

Az ülésen Ambrus Izabella kifejtette, hogy aggasztónak tartja az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának lassú folyamatát, és mint folytatta: az RMDSZ szorgalmazza ezen folyamat mielőbbi felgyorsítását. Hangsúlyozta, az egyházi és nem egyházi, magyar közösségek vagyonának restituciója mielőbb meg kell hogy történjen. „Elfogadhatatlan a korábban már jogerősen visszaszolgáltatott ingatlanok tulajdonjogának sorozatos megkérdőjelezése, és ezen ingatlanokban működő magyar oktatási intézmények jogszerű működésének kétségbe vonása” – emelte ki a parlamenti képviselő. 
Az eseményen Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár tájékoztatót tartott az aktuális külpolitikai kérdésekről. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár ismertette a kiemelt nemzetpolitikai programokat, majd Dr. Veress Emőd egyetemi tanár tartott bemutatót a Jogi alapkérdések a Székely Mikó Kollégium és a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum pereiben címmel. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a kárpátaljai magyarság helyzetét ismertette. 
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.