Aláírták a szerződést a kerelőszentpáli hulladéklerakó működtetőjével

2016.10.07. | Maros

Aláírták a szerződést a kerelőszentpáli hulladéklerakó működtetőjével

Maros Megye Tanácsa ma írta alá a szerződést a kerelőszentpáli regionális hulladéklerakó működtetésére kiírt versenytárgyalás nyertesével, az Iridex Group Import Kft. és a Servicii Salubritate Bucuresti Rt. cégek által alkotott társulással. A 8 éves szerződés a hulladéklerakó működtetése mellett azt is tartalmazza, hogy a szolgáltatónak biztosítania kell a hulladék szállítását a mezőrücsi, dicsőszentmártoni, balavásári és ákosfalvi átrakó, illetve válogató állomásokról. A szerződés összértéke 99.188.922,08 lej ÁFA nélkül.

„A szerződés aláírása egy újabb fontos lépés a Maros megyei hulladékprojekt szempontjából. Bízok abban, hogy jó lesz az együttműködés a szolgáltatást biztosító cégekkel és mielőbb használni tudjuk a hulladéklerakót. Várjuk, hogy meghirdethessük a versenytárgyalást a többi szolgáltatásra is, hogy a teljes megyei hulladékrendszer működőképes legyen” – mondta ma Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke.

A kerelőszentpáli regionális hulladéklerakó működtetését elnyerő társulásnak 84 nap áll rendelkezésére, hogy felkészüljön a szolgáltatás elindítására.

Az európai uniós alapokból finanszírozott megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer keretében mostanáig a megyei hulladékgazdálkodási rendszer működéséhez szükséges infrastrukturális beruházásokat sikerült megvalósítani, jelenleg a szolgáltatások szerződtetése van folyamatban. A megyei rendszer működtetésének következő lépései, hogy közbeszerzési eljárást kell kiírni a kerelőszentpáli kezelőállomás és a maroskeresztúri átrakó állomás működtetésére, illetve a hulladékszállítási szolgáltatásra. Maros megye 7 begyűjtési övezetre van felosztva, minden övezetben külön versenytárgyalást kell kiírni a szolgáltatásra.

A finanszírozási szerződés értelmében a Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt összértéke 187.454.679 lej (elszámolható és nem elszámolható költségek), ebből 130.786.634 lej az Európai Unió vissza nem térítendő támogatása.