ÁLLÁSFOGLALÁS: RMDSZ–EMNP-együttműködés Brassó megyében

2016.02.25. | Brassó

ÁLLÁSFOGLALÁS: RMDSZ–EMNP-együttműködés Brassó megyében

www.goldentimehotel.ro

Készek vagyunk megtenni a szükséges lépéseket a közös magyar érdek érvényesítése felé. Felkészült, felelősségteljes és hiteles személyeket akarunk jelölni a közelgő helyhatósági választásokon.

Az RMDSZ és az EMNP a 2012-es helyhatósági választások idején a mi kezdeményezésünknek köszönhetően Brassóban és Négyfaluban sikerült megállapodást kössön a magyar képviselet érdekében.

Mindkét szervezet belátta, a barcasági magyar szórványlét legfontosabb eleme a közös értékek mentén létrejövő összefogás, amely csupán a magyar közösség valamennyi tagjának támogatásával, hozzájárulásával lehet igazán sikeres.

Azonban a Brassó megyei magyarság hiteles tájékoztatása érdekében el kell mondanunk a következőket.

Az EMNP az önkormányzati választások során jelöltet állított a megegyezés ellenére több településen is (Apáca, Tatrang). Ezen felül a 2012-es parlamenti választások során is jelölteket állítottak, ami nagymértékben hozzájárult a megyei képviselői hely elvesztéséhez. A Brassó városi tanácsba az EMNP által javasolt és a közös listán bejutott személy nevéhez több incidens fűződik, amelyek kétségeket vetnek fel az illető személy hitelessége kapcsán.

Mindezek ellenére újra készek vagyunk eleget tenni a közösségünk által több ízben is megfogalmazott igénynek: legyen összefogás, legyen erős magyar képviselet Brassóban.

Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete mindig is nyitott volt az egyeztetésre, korábban mi kezdeményeztünk, így most is készen állunk arra, hogy megegyezzünk.

Felkészült, felelősségteljes és hiteles személyeket akarunk jelölni. Elhatárolódunk a tisztségviselőhöz nem méltó magatartástól, ezért az EMNP-től tisztességes és a közösségi feladatnak megfelelő személyek megnevezését várjuk, akikkel a valós eredményekért dolgozhatunk, és érdemben tudják képviselni magyar közösségünket.

Készek vagyunk megtenni a szükséges lépéseket a közös magyar érdek érvényesítése felé. Nyitottak vagyunk akár arra is, hogy bármelyik településen bármilyen formában döntsünk a jelöltekről, akár szélesebb körű konzultáció eredményeképp, bevonva egyházakat, a civil szervezeteket. Hiszünk abban, hogy a magyar képviseletet közös erővel őrizhetjük meg.

Kovács Attila,

az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke