Antal Árpád: Minden lehetséges eszközzel támadja a székelyföldi magyarokat a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma

2013.10.10. | Diszkrimináció
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal Árpád: Minden lehetséges eszközzel támadja a székelyföldi magyarokat a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma

Fotó: Kocsis B. János

„Minden lehetséges eszközzel a székelyföldi magyarokat támadja a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok fóruma”– jelentette ki Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. 


„Ahelyett, hogy a békés együttélés módozatait keresnék, folyamatosan azt érzékeljük, hogy az interetnikus feszültséget szítják. Számunkra teljességgel érthetetlen az a magatartás, mely egyébről sem szól, csak arról, hogyan lehet a magyarokat abban megakadályozni, hogy az anyanyelvüket beszéljék vagy, hogy a szimbólumaikat használják.” – nyilatkozta a polgármester.


Az elöljáró szerint mindez kitűnik abból, hogy a Civil Fórum belépett a város zászlójával kapcsolatosan zajló perbe a prefektúra oldalán, de abból is, hogy diszkriminációval vádolják az önkormányzatot azért, mert szerintük diszkriminációnak minősül az, hogy a magyar civil szervezet számára több pályázati pénzt ítélt oda a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.


„A Diszkriminációellenes Tanács ez ügyben megállapította, hogy a civil szervezetek verseny és nem etnikum alapján kapnak pénzt az önkormányzat kulturális alapjából, ennélfogva távolról sem megalapozott a diszkrimináció vádja. Nem nemzetiség alapján döntünk, hanem a legjobb projekteket finanszírozzuk, ez így korrekt a pályázó szervezetekkel szemben. Mivel sepsiszentgyörgyi románok is támogatták aláírásukkal a város zászlóját és ezáltal beléptek az ezzel kapcsolatosa perbe, kérdés, hogy kit, kiket képvisel ez a szervezet?” – összegzett Antal.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.