Antal Lóránt a MIÉRT új elnöke

2015.03.21. | Ifjúság , MIÉRT

Antal Lóránt a MIÉRT új elnöke

A Magyar Ifjúsági Értekezlet Országos Küldöttgyűlése Antal Lórántot választotta meg a szervezet új elnökévé március 21-én, a Nagyvárad melletti Püspökfürdőn. A következő két évben Antal Lóránt elnökkel, Kádár Petra elnökhelyettessel és további 23 elnökségi taggal folytatja tevékenységét a MIÉRT.

Jakab Adorján ismertette elsőként programját a küldöttgyűlés résztvevőinek: „eljött az ideje a harmadik generációs MIÉRT-nek. Ne csak üres szlogenként használjuk a generációváltás fogalmát, hanem engedjük meg a fiataloknak, hogy kezükbe vegyék az irányítást, dolgozzanak és tévedhessenek, mert ebből tanulnak, és ezzel a fejlődéssel lehet valós utánpótlást biztosítani.

Legyen meg az erőnk, a bátorságunk, az a víziónk, hogy mi meg tudjuk győzni a fiatalokat arról, hogy jó a közösségért dolgozni. A változáshoz az első lépés a tükörbenézés, a felismerés, hogy problémáink vannak, és azokat együtt tudjuk megoldani” – mutatott rá terveire Antal Lóránt.

A szavazást megelőzően Szabó József, a MIÉRT leköszönő elnöke és Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettes számolt be az elmúlt két év tevékenységéről.

„Egy olyan szervezetnek voltam két évig az elnöke, amely élharcosa az ifjúsági mozgalmaknak. Mondjuk ki, a MIÉRT a legnagyobb ifjúsági ernyőstruktúra a Kárpát-medencében, ami a ti érdemetek, egyetlen személy vagy helyi szervezet sem sajátíthatja ki ezt az elismerést. A MIÉRT ti vagytok, arra kérlek benneteket, bármelyik jelölt is nyerjen, mindig emlékeztessétek őt arra, hogy a szervezet az önkénteseinkről szól, azokról, akik otthon sokat dolgoznak a fiataljainkért. Ha ők nem lennének, akkor a szervezet sem lenne” – hangsúlyozta Szabó József.

Az elmúlt két évben is sikerült megszerveznünk hagyományos rendezvényeinket, hangsúlyozva a szakmaiságot, ugyanakkor új programokat is létrehoztunk. Összességében egy sikeres mandátumot zárunk” – mondta Jakab Adorján. Kiemelte: a MIÉRT ebben az időszakban teljes jogú tagjává vált az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének, a YEPP-nek, a 2011-ben kezdeményezett önkéntességi törvényt tavaly megszavazta a román parlament, továbbá a Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt! elnevezésű kampány is jó eredménnyel zárult, hiszen megszületett az a törvénymódosítás, amely értelmében a fiatal autótulajdonosoknak jelentősen csökkentik a kötelezőbiztosítás árát. „Az elért eredményeink és kezdeményezéseink bizonyítják a MIÉRT jelentőségét. A munkát folytatni kell, attól függetlenül, hogy a hétvégi tisztújító küldöttgyűlésen ki nyeri el a MIÉRT elnöki tisztségét” – összegzett a leköszönő elnökhelyettes.

A küldöttgyűlés munkálatai során a kabinetek vezetői, valamint a tagszervezetek beszámoltak éves tevékenységeikről.