Antal Lóránt: ha nem megyünk el szavazni, gyengülhet a magyar közösség ereje

2014.05.10. | Kolozs , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal Lóránt: ha nem megyünk el szavazni, gyengülhet a magyar közösség ereje

Fotó: Csedő Attila

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT közös ifjúsági EP-képviselőjelöltje május 9-én Kolozs megyébe látogatott, ahol megnyitotta a Kolozs Megyei Futball Bajnokságot.

„Az erdélyi magyar ifjúság hatalmazott fel arra, hogy képviseljem őket az európai parlamenti választásokon, s az azt megelőző kampányban. A legnehezebb feladatot kaptam, mert mi tudjuk – és azt gondolom, hogy ti is –, hogy a fiatalok nem szívesen mennek el szavazni, de be kell lássuk azt is, hogy ebben a politikumnak is van hibája. Ezt a helyzetet május 25-ig nem tudjuk megváltoztatni, de a folyamatot elkezdjük. A folyamat egyik része pedig az, hogy újradefiniáljuk a sikert. Sikeresnek mondjuk azt, aki azt teszi, amit szeret, s ilyen módon ti, itt mind, sikeresek vagytok, hiszen azt teszitek, amit szerettek” – hangsúlyozta Antal Lóránt a focikupa megnyitóján. Az európai parlamenti képviselőjelölt szerint a folyamat része az is, hogy május 25-én elmenjen mindenki szavazni, hiszen az ifjúság és a politika viszonyán úgy lehet a legegyszerűbben változtatni, ha mindkét fél megteszi a kötelező lépéseket.

 

„Május 25-én nem csak a saját sorsotokról, de az egész erdélyi magyar közösség jövőjéről is szavaztok. Ha nem megyünk el szavazni, akkor gyengül az erőnk, s nem tudjuk a magyarok érdekeit megfelelően képviselni sem itthon, sem Brüsszelben. Május 25. nem politikai, hanem közösségi ügy” – mutatott rá Antal Lóránt, EP-képviselőjelölt.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.