Antal Lóránt: vasárnap közösségünk erejét kell felmutatnunk!

2014.05.21. | Kolozsvár , európai parlamenti választások

Antal Lóránt: vasárnap közösségünk erejét kell felmutatnunk!

Fotó: Csedő Attila

„Egységben kell maradnunk, amikor vasárnap szavazni megyünk. Erős frontot kell alkossunk, mert nem engedhetjük, hogy közösségeink elveszítsék a belénk vetett bizalmat. Május 25-én annyian leszünk, ahányan szavazunk. Mutassuk meg ismét közösségünk erejét!”– mozgósította a hallgatóságot Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT közös, ifjúsági európai parlamenti képviselőjelöltje a „Fiatalok jövője” című lakossági fórumon tegnap, Kolozsváron.

Antal Lóránt, EP-képviselőjelölt elmondta, javulnak a statisztikák, amelyek a fiatalok közügyekkel való foglakozását illeti, de messze állunk attól, hogy azt mondhassuk, tömegesen mennek el szavazni. „Igenis érdeki őket a politika, igenis olvasnak a témáról, igenis foglalkoznak közügyekkel, de még mindig igen komoly a szakadék a politika és a fiatalok között. Éppen ezért látom én a megoldást az északi országokhoz hasonló, egyéni tagságra épülő mozgalmakban és nem az ifjúsági szervezetekben” – hangsúlyozta a fiatalok jelöltje.

A fórumon jelen volt Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Vákár István, Kolozs megye tanácsának alelnöke, valamint Geréd Imre városi tanácsos.