Arad megyében gyarapodhat a képviselet

2012.05.18. | Önkormányzati választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az idei helyhatósági választási törvény által előírt egyfordulós polgármester-választás következtében Arad megyében, a négy RMDSZ polgármester vezette helységen kívül, újabb három településén adódik lehetősége a Szövetség jelöltjeinek a polgármesteri tisztség betöltésére. A 2011-es népszámlálás előzetes eredményei alapján Nagyiratos, Nagyzerénd és Zimándújfalu magyar lakossága bíztató számarányokkal rendelkezik a polgármesteri szék elnyerésére.

 Nagyzerénd lakosságának közel 90%-a magyar nemzetiségű, így Kátai Sándor, az RMDSZ nagyzeréndi polgármesterjelöltje jó esélyekkel indul a választási versenyben. A népszámlálás előzetes eredményei alapján Nagyiratoson 47,5% a magyarság aránya, mely lehetőséget biztosít Papp Attila RMDSZ-es polgármesterjelöltnek arra, hogy a magyar közösség összefogásával legyőzze vetélytársait. Zimándújfaluban a lakosság 34,3%-a vallotta magát magyarnak, de a kisebb számarány ellenére, az RMDSZ helyi tisztségviselői széleskörű támogatásban részesülnek e településen. Kocsis József, a Szövetség jelenlegi alpolgármestere által irányított csapat az elmúlt négy évben megvalósított eredményeire alapozza választási kampányát.
 

  A 2008-as helyhatósági választások eredményeként, az elmúlt négy évben Arad megye négy településének irányítását látta el RMDSZ-es polgármester. (Kisiratos, Nagypereg, Nagyszintye és Tőzmiske)

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.