Aradon az első választókat is urnákhoz hívja az RMDSZ

2012.05.30. | Önkormányzati választások , Arad

Aradon az első választókat is urnákhoz hívja az RMDSZ

fotó: nyugatijelen.com

Az aradi Csiki Gergely Főgimnázium végzős diákjaival találkozott május 29-én Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei területi szervezetének elnöke és Faragó Péter parlamenti képviselő.

„Akik most töltik be a 18. életévüket, a felnőtté válással szembesülnek, de a felnőtté válás nemcsak szabadságot jelent, hanem felelősséget is. Vállalnunk kell a felelősséget a döntéseinkért és a magyar közösségért, ahonnan származunk. Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha mindannyian a magyar képviseletre szavazunk” – nyilatkozta Faragó Péter, a Szövetség megyei tanácselnök-jelöltje.

Bognár Levente, az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje a szavazás és a felelősségvállalás fontosságáról tájékoztatta az ifjúságot. „Ha nem vagyunk jelen a döntéshozásban, akkor nélkülünk döntenek, de az aradi magyarokra kevésbé lesznek tekintettel. Ott kell lennünk, ez a garancia arra, hogy sikerüljön megvalósítani az elképzeléseinket” – mondta Bognár, majd beszédében azokat a helyzeteket vázolta, amelyeket az RMDSZ jelenléte nélkül nem fognak tudni kivitelezni. „Ha nem lesznek magyar tanácsosaink, nem fogjuk tudni támogatni a Csiky Gergely Főgimnáziumot, vagy akár az aradi Kamaraszínházat, de nem kapnának támogatást a magyar vonatkozású kulturális rendezvényeink és egyházaink sem” – fejtette ki az RMDSZ megyei elnöke. Ezt követően a szavazási procedúrát ismertette, majd arra buzdított minden jelenlévő fiatalt, hogy június 10-én éljenek alkotmányos jogukkal és menjenek el szavazni.