Arros Orsolya: fel kell számolnunk a közlekedési káoszt Székelyudvarhelyen

2016.04.22. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Arros Orsolya: fel kell számolnunk a közlekedési káoszt Székelyudvarhelyen

A város közlekedési gondjainak megoldását tekinti a legfontosabb feladatának az RMDSZ polgármesterjelöltje. A munkahelyteremtés, a fiatalok itthon tartása, illetve hazahívása mellett Arros Orsolya a közlekedési káosz rendezésére fordítaná a legtöbb figyelmet. Véleménye szerint a terelőút megépítése és parkolóházak létesítése prioritás kell legyen, de foglalkozni kell a napi közlekedési rutint nehezítő tényezőkkel is: a csatornafedelek szintbehozásával, a vasúti átjárók átjárhatóbbá tételével, az útjelzések egyértelmű felfestésével.

Két síkon kell kezelnünk a város közlekedési problémáit. Egyrészt javítanunk kell az úthálózat minőségét a város teljes területén, a fejlesztések során pedig nem véthetünk olyan hibákat, amelyekkel mi magunk idézzük elő a feltorlódó, akadozó forgalmat” – magyarázza a jelölt, aki szerint botrányos, hogy a városban alig van olyan útszakasz, ahol egy szintben lennének a kanálistetők, még a néhány éve feljavított részeken is ez a probléma tapasztalható. Arros Orsolya szerint a vasúti átjárókat is járhatóbbá kell tenni, és jelzőlámpákkal gyorsítani kell az átkelést. „A sok dugó azért is alakul ki, mert ilyen és ehhez hasonló tényezők miatt az autósoknak folyamatosan lassítaniuk kell” – magyarázza.

Az RMDSZ polgármesterjelöltjének ugyanakkor meggyőződése, hogy ezzel párhuzamosan olyan beruházásokat kell megvalósítani, amelyek kedvező hatással vannak a város közlekedésére. „A terelőutat nem tervezni kell tovább, hanem kivitelezni, mert ez az elsődleges módja annak, hogy a városon áthaladó forgalmat csökkenteni tudjuk. Ez a beruházás gazdasági szempontból is előnyt jelentene a városnak, hiszen egy terelőút maga után vonhatja a logisztikai központok megtelepedését. Ez pedig új munkahelyeket jelent és ösztönzően hat a vállalkozások és külföldi befektetések számára is” – hangsúlyozta.

Arros Orsolya szerint a parkolóhelyek hiánya ma Udvarhely legnagyobb megoldatlan problémái közé tartozik, viszont a jelenlegi parkolóhelyek számát csupán parkolóházak építésével lehet számottevően növelni. „Ebben kell gondolkodnunk, amikor a megoldásokat keressük. A városközpontban, illetve a lakónegyedekben is azonosítottunk olyan területeket, amelyek alkalmasak lehetnek parkolóházak építésére. Amint megjelennek az első európai uniós kiírások az ilyen típusú beruházásokra, rögtön ki kell használnunk a pályázási lehetőségeket” – fejtette ki az RMDSZ polgármesterjelöltje. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.