Átadták a felújított mezőkeszüi utat

2012.11.24. | Kolozs , Parlamenti választások

Átadták a felújított mezőkeszüi utat

Hegedüs Csilla mezőségi képviselőjelölt, Lőrinczi Zoltán szenátorjelölt, Sógor Csaba EP-képviselő, Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Horea Uioreanu, a Kolozs Megyei Tanács elnöke, Horváth Márton polgármester jelenlétében november 24-én 13 órakor átadáták a felújított mezőkeszüi utat. Az út felújítását a Kolozs Megyei Tanács finanszírozta, az RMDSZ frakciójának kezdeményezésére.

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke  elmondta, hogy a javítások nem állnak meg, hamarosan nekifognak a palatkai út felújításának is. A Kolozs Megyei Tanács alelnöke kifejtette: "Kis közösség vagyunk, és meg kell mutatnunk az erőnket, december 9-én is."

Sógor Csaba EP-képviselő támogatásáról biztosította az RMDSZ Kolozs megyei jelöltjeit. Az erdélyi magyar képviselő a mezőkeszüi útavatás során elmondta, a választásokon minden szavazat számít, hiszen olyakor Brüsszelben is egy szavazat dönt el egy vitát. "Az erdélyi magyarságnak december 9-én meg kell mutatnia az erejét. Csupán együtt érhetjük el azt, hogy erős bukaresti képviseletünk legyen." - biztatta a mezőségieket az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

Hegedüs Csilla képviselőjelölt kifejtette, hogy bár sok problémát sikerült helyben orvosolni, lesznek olyan gondok, amelyekre Bukarestben kell megoldást keresni és találni. "A helyi elöljárók együtt tudnak majd dolgozni egy olyan képviselővel, aki Önök, a mezőségi magyarok érdekeit tartja szem előtt."

Lőrinczi Zoltán megyei tanácsos, szenátorjelölt elmondta, hogy a júniusi választásokon csupán 114 szavazaton múlt, hogy legyen egy hatodik magyar megyei tanácsos is, de volt olyan település is, ahol 3 szavazat hiányzott ahhoz, hogy magyar polgármester legyen. "Fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni, hiszen nem mindegy, hogy ki képviseli a magyarok érdekeit Bukarestben. Támogattuk a keszüi út felújítását, támogatni fogjuk az út meghosszabbítását, és támogatjuk a rohammentő szolgálat épületének a felépítését is Mócson, ez is az Önök érdekeit szolgálja."

Horea Uioreanu, a Kolozs Megyei Tanács elnöke sok sikert kívánt az RMDSZ jelöltjeinek, és kifejtette, a megyei tanácsban is nagyon jó együtt dolgozni az RMDSZ frakciójával, és biztos abban, hogy az Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltei méltóképpen fogják a körzet érdekeit képviselni Bukarestben.