Átadták az oroszhegyi 8,8 kilométeres felújított útszakaszt

2013.12.01. | Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Átadták az oroszhegyi 8,8 kilométeres felújított útszakaszt

Az oroszhegyi gazdák erdőiket, földjeiket, birtokaikat már jó úton is megközelíthetik: szombaton avatták fel az 1,3 millió eurós, uniós beruházásból felújított, a település központjától a Nyúlád-tetőig tartó 8,8 kilométeres útszakaszt. Antal István parlamenti képviselő az ünnepségen arról beszélt, hogy Oroszhegy tevékenyen éli meg mindenapjait, jó irányba halad.

Az avatóünnepségen Bálint Elemér Imre polgármester kifejtette: átgondolt, jól kidolgozott hosszú távú stratégiájuk van, tudják, mit akarnak, tudják, hová kell elérniük. Cél pedig csak egy van: jobb életteret, jobb életkörülményeket teremteni a lakóknak. Ennek érdekében pedig számos beruházás, pályázat és munka szerepel az önkormányzat napirendjén.

 

„Taníts meg, Uram örülni” – idézte Antal István a nemrég Udvarhelyen járt Eszterházy Pétert, akinek a parlamenti képviselő szívesen elmondaná: van itt egy közösség, mely munkájával ezt teszi.

 

Antal szerint ugyanis Oroszhegyen az élet jó irányba halad, a tucat-számra kivitelezett pályázatok is – mely az önrendelkezés egy szeletét jelentik – azt mutatják, a község tevékenyen éli meg mindennapjait. „Közös munkával remélhetőleg elérhetjük azt a célt, melyre mindannyian vágyunk” – mondta zárásként a képviselő.

 

Dr. Verestóy Attila udvarhelyszéki szenátor úgy vélte, Oroszhegyen bizonyosságot nyer, hogy harcuk sikerrel jár. „Itt akarunk otthon lenni, és boldogak, nem másutt, és nem mások ellen, hanem mások mellett”, majd hozzátette: „ennél szebb hely, mint Oroszhegy, nem is kell!”.

 

A szenátor elmondta, egy ilyen tájnak megfelelő utak is járnak, amelyeket elsősorban nem a turistáknak, hanem a maguk örömére kell megépíteni: „azért hogy elvezessenek ahhoz a birtokhoz, melyet visszakaptunk, hogy élhessünk, hogy közösségünk gyarapodhasson, és emberi életet éljen”.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.