Az autópálya munkálatainak előrehaladtáról kérdezte Cseke Attila a szállításügyi minisztert

2016.05.04. | Képviselőház , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az autópálya munkálatainak előrehaladtáról kérdezte Cseke Attila a szállításügyi minisztert

Május 3-án, kedden az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei útszakasza munkálatainak előrehaladtáról kérdezte Dan Marian Costescu szállításügyi minisztert Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője. Emlékeztette a tárcavezetőt, hogy a Bors-Berettyószéplak szakasz esetében előzőleg azt az ígéretet tette, hogy legkésőbb az áprilisi hónap folyamán elkezdődik a kivitelezés. A Szövetség képviselője rámutatott: mindezek ellenére sem az első 30 nap leteltével, márciusban, sem áprilisban nem kezdődött el a munka az autópálya Bihar megyei szakaszán.

„Miniszter úr, sem a parlamenti közvita idején, február 22-én, sem 30 nap múlva, a március hónap végén nem voltak munkások és munkagépek a terepen. Sajnos, áprilisban sem került sor erre, és már májust írunk, de a 3C jelzésű Bors – Berettyószéplak közötti útszakasz megépítési munkálatai még mindig állnak. Mikor tartja be ígéretét, miszerint az adott szakaszon elkezdődnek a kivitelezési munkálatok? Ki a felelős a határidők be nem tartásáért, amelyekért a parlamenti közvitán a szállításügyi miniszter felelősséget vállalt?” – fogalmazta kérdésében Cseke Attila parlamenti képviselő, aki a törvény által előírt határidőn belül írásbeli válaszra is számít.

Február 22-én az RMDSZ parlamenti frakciójának meghívására az észak-erdélyi autópálya építéséről, illetve ennek kivitelezési ütemeiről tartott parlamenti közvitán vett részt Dan Marian Costescu szállításügyi miniszter. A nyilvánosan is elérhető jegyzőkönyv szerint azt nyilatkozta ekkor a miniszter, hogy a 3C jelzésű Bors – Berettyószéplak közötti 64 kilométeres útszakasz építési munkálatai azért álltak le, mert a nyertes konzorciumban belső viták alakultak ki, amelyek időközben rendeződtek. A miniszter ugyanakkor megígérte, hogy a kivitelező cég munkatársai 30 napon belül, azaz március végén készen lesznek a tervezési munkával, majd újabb 30 napon belül a munkások és munkagépek a terepen fognak dolgozni.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.