Az együttműködés lehetőségeiről - Kelemen Hunor szövetségi elnök fogadta az MPP küldöttségét

2012.10.25. | Aktuálpolitika , Parlamenti választások

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kolozsvári Elnöki Hivatalában fogadta ma Kelemen Hunor szövetségi elnök az MPP küldöttségét.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felelős politikai szereplőként a romániai magyar közösség minden tagja iránt elkötelezett, minden magyar ember érdekeit képviseli” – szögezte le Kelemen Hunor szövetségi elnök a Bíró Zsolttal folytatott megbeszélésen.

Ennek a gondolatmenetnek a jegyében az RMDSZ keresi az együttműködés lehetőségeit és a közös fellépés formai kereteit az MPP-vel.

Kelemen Hunor szövetségi elnök a parlamenti választások előkészületeiről szólva kihangsúlyozta, 2013-ban olyan rendkívüli horderejű változásokra készül a romániai törvényhozás, amelyek teljes mértékben szükségessé teszik a magyar érdekképviselet jelenlétét a Parlamentben.

„Sor kerül az alkotmány módosítására, valamint a régiók átszervezésének kérdése is ismét terítékre kerül. Ezek olyan sarkalatos kérdések, amelyekben a romániai magyar nemzetközösség szempontjait nem lehet kimondatlanul hagyni. Számunkra létszükséglet a parlamenti jelenlét” – mondta az RMDSZ elnöke.

"A Romániai Magyar Demokrata Szövetség tisztában van azzal a felelősségével, amelyet a magyar emberek 86%-os támogatottsága rótt rá, és változatlanul elkötelezett a magyar közösség fele, és elkötelezettek vagyunk az erdélyi magyar nemzeti közösség képviselete iránt december 9-e után is" – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

A romániai magyarok közösségi érdeke, hogy a romániai belpolitikába ne térjenek vissza a régi, rossz politikai reflexek – értettek egyet a felek a találkozó végén.