Az emberek hiányolják a személyes találkozókat - Elkezdődött a kézdivásárhelyi városi konzultáció második része

2012.05.15. | Önkormányzati választások , Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az emberek hiányolják a személyes találkozókat - Elkezdődött a kézdivásárhelyi városi konzultáció második része

fotó: transindex.ro

Bokor Tibor polgármesterjelölt keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: elkezdte a városi konzultáció második részét, találkozik a kézdivásárhelyiekkel, hogy személyesen is elmondják, mik az igényeik, milyen városban szeretnének élni.

A lakosok visszajelzései alapján kiderült, egy emberbarát várost szeretnének, és nagyon hiányolják a kommunikációt a városvezetők és elöljárók között.

„A kézdivásárhelyiek szívesen jönnek a találkozókra, olyanok is akadnak, akik teljes listával készülnek. A személyes találkozók során számos más probléma is felszínre kerül, amelyeket nem is említettek a konzultációs kérdőívben” – kezdte sajtótájékoztatóját Bokor Tibor polgármesterjelölt. A találkozók folytatódnak, még mindig több mint 900 ember várja, hogy elmondhassa véleményét. „Eddig a főtéri udvarterek és a December 1. utca lakóit hallgattuk meg, ezen a héten az ipari negyed lakosaival találkozom. Ezek a beszélgetések nem fórumok, inkább baráti eszmecserék. Folytatni akarom az elkövetkező években is, mert nagy az igény rá” – mondta a polgármesterjelölt, hozzátéve, hogy különösen örül annak, hogy a városban hirtelen elindultak a munkálatok, örömmel vette tudomásul, hogy elkezdődött a városrendezés Kézdivásárhelyen, csak azt sajnálja, hogy ezt a buzgó munkát nem a négy év alatt, hanem csak az utolsó száz méterben kezdték el.

Bokor Tibor polgármesterjelölt egy kéréssel fordult a Magyar Polgári Párt tanácsosai felé. Arra kéri az elöljárókat, hogy okosan és felelősen döntsenek a tanácsüléseken a napirendi pontokról, ugyanis tudomására jutott, hogy közpénzeket akarnak elvenni a Bod Péter iskolától és az idősektől, hogy azt saját kampányuk finanszírozására fordítsák. „Kell a kampány, de nem az adófizetők pénzéből. Azért ne vegyenek el a tanulóktól és az idősektől pénzt, hogy még több bulit szervezzenek. Arra kell gondolni, hogy kampány után is van élet” – tette hozzá a polgármesterjelölt.

Arra a kérdésre, hogy a múltheti lejárató szórólapokra reagált-e valamilyen módon, a polgármesterjelölt azt válaszolta, hogy miután végigolvasta figyelmesen a szórólapot, rájött, hogy szerzője sem írni, sem olvasni nem tud, a számokkal pedig igencsak hadilábon áll. „Ha valaki látni akarja a jövedelmem, publikus, az interneten a nevem beírásával megtalálják” – hangsúlyozta Bokor. Szintén újságírói kérdésként hangzott el, hogy mit kíván tenni az RMDSZ jelöltje a plakátháború elkerülése érdekében. Bokor Tibor erre a kérdésre azt válaszolta, hogy biztosíthatja a többi jelöltet, hogy az ő stábja sem plakáttépéssel, sem a plakátok leragasztásával nem fog foglalkozni, az RMDSZ tisztességes kampányt folytat. „Legfontosabb dolognak azt tekintem, hogy visszanyerjem a polgárok bizalmát a városvezetésben, csak így biztosíthatok számukra biztonságérzetet” – zárta a beszélgetést Bokor Tibor.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.