Az EMNP polgármestere RMDSZ-színekben folytatná munkáját

2016.03.04. | Kovászna
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az EMNP polgármestere RMDSZ-színekben folytatná munkáját

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetéhez egyre több megkeresés érkezik az EMNP helyi képviselőitől egy valós összefogás kialakítására, a települések fejlesztése érdekében. Szakított az Erdély Magyar Néppárttal és kérte a beiratkozását az RMDSZ-be Szőcs Levente, Nagyborosnyó jelenlegi polgármestere is, az EMNP jelenlegi orbaiszéki elnöke, akinek az RMDSZ megyei Állandó Tanácsa jóváhagyta azon kérést, hogy részt vehessen az április 10-i községi RMDSZ-es jelöltek előválasztásán.

„Annak ellenére, hogy az EMNP megyei és országos szervezete folyamatosan ellenzi a valós összefogást, íme, a településeken nap mint nap dolgozó emberek felismerték, hogy a magyar közösség jövőjének és a települések fejlesztésének előfeltétele a tisztességes együttműködés” – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.
Továbbá, az elmúlt napokban született helyi választmányi döntéseket hagyta jóvá március 3-án, pénteken az RMDSZ Háromszéki Szervezetének Állandó Tanácsa, amely ez idáig a megyei polgármesterjelöltek több mint felét nevesítette.
A mai döntés értelmében Baróton Lázár Kiss Barna-András, Esztelneken Domokos Ferenc, Bölönben Sikó Imre, Maksán Deszke János, Kézdiszentléleken Balogh Tibor, Nagyajtán Bihari Edömér, Nagybaconban Simon András, Sepsibükszádon Bács Márton Csaba és Lemhényben Lukács Róbert indul RMDSZ-színekben a helyhatósági választásokon.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.