Az erdélyi magyarságnak stabilitásra van szüksége

2014.08.08. | RMDSZ

Az erdélyi magyarságnak stabilitásra van szüksége

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete felkéri Kelemen Hunort, hogy továbbra is töltse be a kulturális miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

Határozatban kérte fel az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Kelemen Hunor szövetségi elnököt, hogy továbbra is töltse be a kulturális miniszteri illetve a miniszterelnök-helyettesi tisztséget.

A határozatot augusztus 8-án fogadta el a szervezet Területi Állandó Tanácsa, amelynek tagjai a területi elnök, az ügyvezető elnök, a Területi Küldöttek Tanácsának elnöke, a Csíki Nőszervezet elnöke, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke, valamint a térség parlamenti képviselői, szenátorai és európai parlamenti képviselői.

„Az elmúlt időszakban Kelemen Hunor szövetségi elnök miniszteri munkájával szervezetünk szakmailag és politikailag is egyetértett. A Szövetségen belüli és más pártokkal való kapcsolataival továbbra is stabilitást tudna biztosítani a Szövetség számára. Továbbá szükség van kormányzati szerepvállalására annak érdekében, hogy a román kormány álláspontját módosítani tudjuk a Minority SafePack kisebbségvédelmi keretszabályozás luxemburgi pere kapcsán. Csík, Székelyföld és az egész erdélyi magyarság számára különösen fontos, hogy minél több olyan ember legyen jelen a kormányban, aki ismeri térségünk sajátosságait, a helyi gondokat, problémákat” – áll az elfogadott határozatban.