Az észak-erdélyi autópálya kivitelezésének munkálatairól konkrét helyzetképet igényel az RMDSZ

2016.02.18. | Képviselőház , Infrastuktúra

Az észak-erdélyi autópálya kivitelezésének munkálatairól konkrét helyzetképet igényel  az RMDSZ

Az RMDSZ képviselőházi frakciójának kezdeményezésére hétfőn, február 22-én a Parlament alsóházának plénuma előtt az észak-erdélyi autópálya kivitelezési munkálatainak jelenlegi állapotáról számol be Dan Costescu, a közlekedésügyekért felelős miniszter.

Cseke Attila, a szövetség Bihar megyei képviselője elmondta az észak-erdélyi autópálya megépítése Románia elsődleges prioritásai között kell szerepeljen, éppen ezért a Szövetség alsóházi frakciója úgy értékelte mielőbb tisztáznia kell a szakértői kormánynak az autópálya megépítése körül kialakult helyzetet.

Tiszta vizet kell önteni a pohárba. Arra kértük a minisztert, hogy beszámolójában szakaszonként, naprakész információkkal jöjjön a Parlament plénuma elé, és tájékoztasson bennünket az eddigi engedélyekről, jóváhagyásokról illetve a kivitelezési dátumokról. Azt várjuk, hogy a jelenlegi szakértői kormány egy reális helyzetképet mutasson fel a munkálatok helyzetéről, illetve a jövőbeni konkrétumokról” – fogalmazott Cseke Attila képviselő.