Az észak-erdélyi autópálya ügyében nagyváradi találkozón egyeztetne a miniszterelnökkel az RMDSZ

2016.04.27. | Képviselőház

„Érthetetlen az, hogy bár a pénzügyi források rendelkezésünkre állnak, a Szállításügyi Minisztérium nem képes megépíteni egy 64 km-es útszakaszt. Tavaly májusban aláírták a kivitelezési szerződést, amelyben konkrét határidők szerepelnek. Ezek lejárta vészesen közeleg, ám a munkálatok nem kezdődtek még el. Minket nem az érdekel, hogy melyik cég végzi el a munkálatokat, csupán az, hogy határidőre fejezzék be az Észak-Erdélyi autópálya Bihar megyei szakaszát” – fogalmazott Cseke Attila parlamenti képviselő április 27-i, szerdai sajtótájékoztatóján, Nagyváradon. Bejelentette: az RMDSZ Bihar, Szatmár és Szilágy megyei parlamenti képviselői és szenátorai mind aláírták azt a kezdeményezést, amely az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakaszának befejezése érdekében nagyváradi találkozóra hívja Dacian Cioloș miniszterelnököt.

„A szállításügyi miniszterrel, akinek kilátásba helyezték a leváltását, nem sikerült egyezségre jutni, ezért fordulunk a miniszterelnökhöz. A Dacian Cioloș kormányfővel esedékes nagyváradi találkozótól azt várjuk, hogy előrelépés történjen, egyezségre jussunk autópálya-ügyben” – hangsúlyozta Cseke Attila képviselő.

A találkozó alkalmával az RMDSZ ugyanakkor más, fontos témát is megvitatna, mégpedig a kis- és középvállalkozások adóügyeit. „Bihar, Szatmár és Szilágy megye kis- és középvállalkozásai február 1-től a kolozsvári adóügyi hivatalhoz tartoznak, ez pedig ellentmond a decentralizációnak” – tette hozzá a Szövetség parlamenti képviselője.