Az ifjúságnak is lesz képviselője a parlamentben

2016.12.17. |

Az ifjúságnak is lesz képviselője a parlamentben

A Magyar Ifjúsági Értekezlet az idei helyhatósági választásokhoz hasonlóan a parlamenti választásokra is teljes gőzzel készült. Országos szinten öt jelöltet indított, a választás eredményeként pedig a Máramaros megyei Apjok Norbert képviseli majd a fiatalokat a döntéshozatal legfelsőbb szintjén.

Máramaros megyében a szavazatok 6,7%-át szerezte meg az RMDSZ, pontosan 8780 szavazó támogatta a Szövetség parlamenti képviselőjelölt listáját.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke kifejtette: „bátran kijelenthetjük, hogy egy sikeres választási kampányon vagyunk túl a MIÉRT szempontjából. Örvendetesnek tartom, hogy sikerült bejuttatni egy ifjúsági képviselőt a parlamentbe. Bebizonyosodott, hogy Máramaros megyében jól döntöttek az előválasztáson a jelöltet illetően. A tény, hogy sikerült több szavazatot szerezni, mint négy évvel ezelőtt, azt bizonyítja, hogy a fiatalok nem passzívak, bele akarnak szólni a dolgok alakulásába, mi pedig készen állunk Norbin keresztül, konkrét, ifjúságot érintő törvénytervezetekkel előrukkolni.”

Geréd Imre, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnöke elmondta: „meggyőződésem, hogy az ifjúsági érdekképviselet egy új szintre lépett az által, hogy lesz, aki képviselje az ifjúságot a parlamentben. Egy olyan fiatalról beszélhetünk Norbi személyében, akinek több éves ifjúsági szférában eltöltött munka van a háta mögött. Az, hogy az ifjúsági szférában és a közösségi munkában jártas fiatal kerül be a törvényhozásba, egy új lendületet ad a máramarosi magyaroknak és az ifjúságnak.”

Apjok Norbert, Máramaros megye frissen megválasztott képviselője kiemelte: „egy lendületes, fiatalos, eseménydús kampányon vagyunk túl, és szeretném ezúton is megköszönni minden magyar embernek, aki elment szavazni. Sikerült megmutatni, hogy közös erővel szép eredményeket tudunk elérni. Számomra parlamenti képviselőnek lenni kettős feladat lesz, hiszen a Máramaros megyei magyar közösséget és az erdélyi magyar fiatalokat egyaránt képviselni fogom. Azon fogok dolgozni a következő négy évben, hogy Erdélyt vonzóvá tegyük a fiatalok számára, egy olyan Erdélyt teremtsünk, ahová a külföldön élő fiatalok is visszavágynak.”