Az oktatási miniszterhez fordult Fejér László Ödön a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub elcsatolása miatt

2017.04.11. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az oktatási miniszterhez fordult Fejér László Ödön a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub elcsatolása miatt

A tanügyminisztérium képviselőivel tárgyaltunk ma a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatójával, a szülők képviselőivel, illetve az iskolához tartozó sportklub edzői közösségének képviselőjével az iskolás sportklub helyzetének rendezése érdekében. Átadtuk Pavel Năstase oktatási miniszternek a sportklub elcsatolása ellen indított petíciót, amelyet 1700 kézdivásárhelyi szülő, tanár, lakos írt alá. A tanügyi tárca képviselőitől ígéretet kaptunk arra, hogy kivizsgálják az ügyet, és megoldást találnak a Nagy Mózes Elméleti Líceum mellől a sepsiszentgyörgyi sportiskolához csatolt sportklub helyzetére” – nyilatkozta Fejér László Kovászna megyei szenátor azt követően, hogy kedden Bejan András iskolaigazgatóval, Farkas Alpár szakosztályvezetővel, Nelu Noroceaval és Vasile Burluijal, a szülők képviselőivel az oktatási minisztérium illetékeseivel egyeztetett.

Meggyőződésünk, hogy a Nagy Mózes Sportklub elcsatolása rossz hatással lesz a kézdivásárhelyi sportoktatásra. A sportklub 46 éves múlttal rendelkezik, négy szakosztállyal működik, és ezeknek megfelelő, jól felszerelt sportbázisa van. Ezzel szemben a sepsiszentgyörgyi sportiskola, amelyhez a tanfelügyelőség a kézdivásárhelyi sportklubot csatolná, nem rendelkezik sportbázissal sem, az edzéseket különböző sepsiszentgyörgyi oktatási intézmények sporttermeiben tartják. A két város sportklubjai között létezik egy egészséges verseny, amely mindkettőt jobb teljesítményre ösztönzi, ezt is veszélyeztetné a kézdivásárhelyi sportklub átcsatolása” – fogalmazott Fejér László Ödön. Hozzátette, a Nagy Mózes Sportklub jelentős támogatást kap a kézdivásárhelyi önkormányzattól, amennyiben viszont átcsatolják, ez a támogatási lehetőség megszűnik.

Fejér László Ödön hétfőn interpellációt is intézett az oktatási miniszterhez, amelyben arról kér tájékoztatást, törvényes-e a Nagy Mózes Sportklub összevonása a sepsiszentgyörgyi sportiskolával, amennyiben az erről szóló döntés azt követően született, hogy a kézdivásárhelyi tanács jóváhagyta a 2017–2018-as iskolahálózatot, amelyben a sportklub a Nagy Mózes Elméleti Líceumhoz tartozik.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.