Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezetének sajtóközleménye

2012.09.12. | Parlamenti választások , Bihar

Az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete tájékoztatja a közvéleményt, hogy tegnap lezárult a jelentkezési határidő azon  személyek részére,  akik Bihar megyében képviselő vagy szenátorjelöltek szeretnének lenni a soron következő parlamenti választásokon. Emlékeztetőül, amint az a helyi sajtóorgánumokban is többször megjelent, a jelöltek augusztus 25-e és szeptember 10-e között tehették le pályázatukat a szövetség Bihar megyei szervezetének nagyváradi titkárságán.

Hétfőn a koraesti órákig a következő személyek iktatták jelentkezésüket a szenátori körzetekre: 1-es számú kollégiumra Biró Rozália, a 2-es számú kollégiumra Ferkő Jenő, a 3-as számú kollégiumra Kéry Hajnal, a 4-es számú kollégiumra dr. Ritli László. A parlamenti képviselői kollégiumok esetében a következő jelentkezőkről beszélhetünk: 1-es számú kollégiumra Cseke Attila, a 2-es számú kollégiumra Szabó Ödön, a 3-as számú kollégiumra Grim András, a 4-es számú kollégiumra Bálind György, az 5-ös számú kollégiumra Fenesi Tibor, a 6-os számú kollégiumra Pető Csilla Mária, a 7-es számú kollégiumra Csuzi István, a 8-as számú kollégiumra Pásztor Sándor valamint a 9-es számú kollégiumra Huszár István Eric pályázik.

A jelentkezési kritériumok teljesítésének, illetve a kizáró jellegű feltételek meglétének ellenőrzése a szervezet Megyei Választási Bizottságának feladata, amely átvizsgálja a következő napokban a beérkezett pályázatokat, és lehetőséget biztosít a hiányzó dokumentumok vagy támogatói igazolások pótlására.

Tájékoztatjuk a Bihar megyei lakosságot, hogy a megyei szervezet a fenti jelölteket hivatalosan az október 5-én esedékes megyei küldöttgyűlésen véglegesíti.