Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete kéri Toró Tamás EMNT-s városi tanácsos lemondását

2015.12.16. | RMDSZ , Brassó

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke a Brassói Lapoknak adott interjúban a következőket nyilatkozta Toró Tamás december 12-i konfrontálódásával kapcsolatosan.

Toró Tamás nem RMDSZ-es tanácsos. Toró Tamás 2012-ben az összefogás listáján, az RMDSZ listáján jutott be tanácsosnak a Brassói Városi Önkormányzatba. Abban az időszakban, amikor a tanácsosoknak lehetőségük volt újra megnevezni az általuk képviselt pártot, Toró Tamás, a román politikában bevált szokáshoz híven, az összefogás helyett a saját érdekeit választotta, és az EMNT-t jelölte meg. Azóta nem az RMDSZ képviselőjeként tevékenykedik a városi tanácsban.

A RMDSZ Brassó Megyei Szervezete elhatárolódik Toró Tamástól, és elutasítja erőszakos viselkedését.

Köztudott, hogy nevéhez több ilyen jellegű probléma fűződik. Cselekedete elítélendő, nem tanácsoshoz méltó viselkedés, ezért az a meggyőződésünk, hogy Toró Tamás arra sem méltó, hogy tovább képviselje a brassói magyar közösséget.

Az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete elhatárolódik Toró Tamás EMNT-s városi tanácsos december 12-én tanúsított magatartásától, ezúton kérjük, hogy tegye meg a tiszteletbeli lépést, és mondjon le tanácsosi tisztségéről.

2015. december 15.

RMDSZ Brassó Megyei Szervezete