Az RMDSZ csatlakozik a diszkriminációmentes kampányt célzó kezdeményezéshez

2014.04.24. | Diszkrimináció , európai parlamenti választások

Az RMDSZ csatlakozik a diszkriminációmentes kampányt célzó kezdeményezéshez

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára ma délután, április 24-én aláírta a Diszkriminációmentes kampány című dokumentumot. A Nyílt Társadalomért Alapítvány (Fundaţia pentru o Societate Deschisă)  által megfogalmazott, az európai parlamenti és a novemberi államelnöki választásokra vonatkozó felhívásban felszólítják a romániai politikai alakulatokat, valamint az egyéni jelölteket, hogy diszkriminációmentes, békés kampányt folytassanak.

"2014-ben nemcsak a májusi európai parlamenti választások, hanem az őszi államelnöki kampány során is óvakodunk a gyűlöletre való uszítástól, az erőszakos retorikáktól. Az eddigi választási kampányainkhoz hasonlóan, most is kerülünk minden nemi-, faji-, etnikai és vallási hátrányos megkülönböztetést”– hangsúlyozta az RMDSZ főtitkára, a dokumentumban rögzítettekkel kapcsolatban, majd hozzátette: a Szövetség minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy választási kampányaiban, illetve egyéb tevékenységek során is a fentiekben megfogalmazott elvek szerint jár el, és erre biztatja a többi pártot is.

Kovács Péter elmondta, a felhívásba foglaltak összhangban vannak az európai politikai pártok chartájával, amely a rasszizmus és a faji megkülönböztetés ellen való küzdelem egyik alapdokumentuma.

A Nyílt Társadalomért Alapítvány felhívását eljutatta a romániai politikai alakulatok mindegyikéhez, valamint számos civil szervezethez is.

Az aláírt dokumentum ITT elérhető.