Az RMDSZ és a lakosság közbelépésének köszönhetően nem lesz migránsközpont Tasnádon

2016.02.05. | Aktuálpolitika , Szatmár

Sikeres volt az RMDSZ akciója a tasnádi migránsközpont ügyében, a belügyminisztérium hivatalos közleményben tudatta: végleg letett a Tasnád városában tervezett központ létrehozásának tervéről. Az a közös fellépés, amelyet a tasnádi emberek az RMDSZ-szel közösen tanúsítottak, kézzelfogható eredményeket hozott.

Mintegy 1000 tasnádi és Tasnád környéki ember állt a kezdeményezésünk mellé és töltötte ki kérdőívünket. A válaszaikból egyértelműen kiderült, nem támogatják a migránsközpont létrehozásának tervét. Az emberek véleményének érvényt szereztünk, sikerre vittük ezt az ügyet!” – értékelte Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke a Tasnád városában még tavalyi év végén lebonyolított RMDSZ-es konzultáció eredményeit. Hozzátette: „az emberek nagyon pozitívan értékelték, hogy ebben a rendkívül fontos ügyben hallattathatták hangjukat, és az RMDSZ kiállt mellettük. Köszönjük a nyitottságukat.”

Katona Péter, az RMDSZ Tasnádi Szervezetének elnöke is sikeresnek értékelte a migránsközpont ügyében indított konzultációt. Mint elmondta, örül annak, hogy a tasnádi emberek, nemzetiségtől függetlenül, a Szövetséggel együtt léptek fel annak érdekében, hogy akaratuknak érvényt szerezzenek. „Az RMDSZ megyei és tasnádi szervezetének kezdeményezése pont arról szólt, hogy az őket érintő ügyekben az emberek saját maguk dönthessenek. Az emberek a konzultáció folyamán nagyon nyitottak és aktívak voltak, fontos, hogy mindannyian érezzük: közös fellépéssel nagy eredményeket érhetünk el. A RMDSZ Tasnádi Szervezete a továbbiakban is kiáll a tasnádiak érdekei mellett” – összegzett Katona Péter.