Az RMDSZ idén 100 ezer lej értékben támogatja az ifjúsági főváros magyar programjait

2015.02.25. | Kolozsvár , Ifjúság

Az RMDSZ Főtitkársága az előző évhez hasonlóan idén 100 ezer lej értékben hirdet pályázatot az ifjúsági főváros magyar vonatkozású programjainak támogatására. A 2013. márciusi brüsszeli kihelyezett ülésen meghozott döntés értelmében az RMDSZ olyan pályázati alap létrehozásával járul hozzá az ifjúsági szervezetek Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 programban való részvételéhez, amelyek magyar vonatkozású tevékenységeket helyeznek előtérbe – nyilatkozta ma, február 25-én Kovács Péter főtitkár.

A Szövetség főtitkára elmondta, a jelenlegi kiírás, a tavalyihoz hasonlóan, olyan 2015-ben megvalósuló programok finanszírozásához járul hozzá, amelyek által a szervezetek látványosan és eredményesen tudják bemutatni a régió magyar vonatkozású kultúráját, hagyományait és gazdaságát. „Fontosnak tartjuk, hogy a kiírás által minél szélesebb körben szólítsuk meg a magyar fiatalokat, valamint az erdélyi értékeket közösen mutassuk fel, ezáltal is bizonyítva közösségünk erejét” – hangsúlyozta Kovács Péter, aki kiemelte, a beérkező pályázatok elbírálása 2015-ben is az ifjúsági szervezetek bevonásával történik.

A cél az, hogy a projekt keretében minél gazdagabb programfelhozatal alakuljon ki, ezért minden olyan erdélyi, nem csak kolozsvári ifjúsági szervezet jelentkezését várjuk, amely hozzá tud járulni ennek sikeréhez” – fogalmazott Bodor László programokért és ifjúságért felelős főtitkárhelyettes. Rámutatott, az RMDSZ a már hagyományossá vált tavaszi és őszi ifjúsági közéleti tevékenységek támogatása mellett idén még hangsúlyosabban követi a fiatalok magyar vonatkozású programjait. A 100 ezer lej értékű finanszírozás érvényesülési keretet kíván nyújtani, hogy a tavaly és idén kialakított intézményrendszerből, kapcsolati hálókból az ifjúsági szféra az elkövetkező években is profitálni tudjon.

A kiírásra 2015. február 24–március 17. között lehet pályázatot benyújtani olyan programokra vonatkozóan, amelyek a 2015. február–szeptember időszakban kerülnek megvalósításra.