Az RMDSZ két miniszterének köszönhetően a Nagyváradi Onkológiai Központ megépítése, illetve a Jászvásári Onkológiai Intézet befejezése vált lehetségessé

2012.11.22. | Egészségügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Cseke Attila szenátor csütörtökön részt vett a Jászvásári Regionális Onkológiai Intézet új részlegének átadása alkalmából szervezett kétnapos rendezvénysorozaton. A Jászvásári Onkológiai Intézetet 1996-ban kezdték el építeni és idén februárban kezdte meg működését. Cseke Attilát Vasile Cepoi volt egészségügyi miniszter és Mirela Grosu, az intézet igazgatója vezette körbe az épületben.

„Az egészségügyi minisztérium 2010-ben indított el, egy több, mint 150 millió RON értékű fejlesztési programot, mely onkológiai központok építésére illetve felújítására, valamint a legmodernebb onkológiai berendezések vásárlására irányult. 2009 decemberében a miniszteri mandátum átvételekor a Jászvásári Regionális Onkológiai Intézet munkálatait felfüggesztve találtam. Több, mint 45 millió lejes kiutalással sikerült folytatni a munkálatokat és ez év februárjában az intézet megkezdhette működését. Nagyon örülök annak, hogy két magyar RMDSZ-es miniszter munkája révén Nagyváradon egy új onkológiai központot sikerült teljes mértékben finanszíroznunk, míg Jászvásáron jelentős részben hozzájárultunk az intézet munkálatainak befejezéséhez.” – nyilatkozta Cseke Attila egykori egészségügyi miniszter.

A Jászvásári Onkológiai Intézet 300 ággyal és a legmodernebb infrastrukturális felszereléssel rendelkezik. A közel 82 millió eurós beruházás az Egészségügyi Minisztérium által biztosított alapokból történt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.