Az RMDSZ közel 6000 irodalmi és földrajzi atlasszal támogatja idén is az iskolákat (AUDIÓ)

2014.09.16. | Oktatásügyek
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ közel 6000 irodalmi és földrajzi atlasszal támogatja idén is az iskolákat (AUDIÓ)

"Az RMDSZ Főtitkársága az eddigi évek hagyományait követve ismét kiegészítő taneszközökkel támogatja az iskolákat. Idei újdonság, hogy irodalmi atlaszt készítettünk az 5–12. osztályosok számára, ebből az új kiadványból 3500 példányt kapnak a tanintézmények” – jelentette be ma, 2014. szeptember 16-án sajtótájékoztató keretében Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatásért felelős főtitkárhelyettese, majd kiemelte: az atlaszok kiszállítása megtörtént, tanévkezdés első hetében már használhatják ezeket a diákok.

Az oktatási főtitkárhelyettes elmondta, mivel igény volt rá, megismételik a 2012-ben indított földrajzi atlaszprogramot, és ebből újabb 2200 kétnyelvű példányt kapnak ingyen az iskolák könyvtárai.

 

Iszlai Enikő tanár, a kiadvány szaklektora szerint az irodalmi atlasz hasznos és hiánypótló eszköz tanárok és tanulók számára egyaránt, amely térben és időben is megmutatja az irodalomtörténet fő korszakait, egyes költők, írók életpályáját, ugyanakkor segít tájékozódni és további kutatásra sarkallja a diákokat.

 

"Visszajelzések szerint úgy látjuk, hogy érdemes ezt a programot jövőre is folytatni, újranyomtatni, kiegészíteni azokat a példányokat, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik”– hangsúlyozta Magyari Tivadar.

 

Az RMDSZ Főtitkárság kezdeményezésére, a Cartographia Studium kiadásában elkészült irodalmi atlasz a Communitas Alapítvány és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával jelent meg.

 

Az RMDSZ közel 6000 irodalmi és földrajzi atlasszal támogatja idén is az iskolákat Az RMDSZ közel 6000 irodalmi és földrajzi atlasszal támogatja idén is az iskolákat Az RMDSZ közel 6000 irodalmi és földrajzi atlasszal támogatja idén is az iskolákat
Hanganyag:
Magyari Tivadar nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.