Az RMDSZ Maros megyei szervezete a Demokrata Liberális Párttal egyeztetett

2013.10.03. | Maros , helyi népszavazás

Az RMDSZ Maros megyei szervezete a Demokrata Liberális Párttal egyeztetett

Az RMDSZ Maros megyei szervezete szeptember 27-én meghívó levélben fordult a PSD, PNL és PDL megyei elnökeihez, közös tanácskozást kezdeményezve a népszavazást indítványozó polgári kezdeményezés kapcsán. A találkozóra október 2-án, szerdán az RMDSZ megyei székházában került sor.

A román politikai szervezetek közül csak a PDL tett eleget a meghívásnak, Mihai Porutiu városi elnök személyében. Az RMDSZ részéről Brassai Zsombor megyei elnök, Péter Ferenc megyei politikai alelnök, Kelemen Márton megyei frakcióvezető, Peti András a vásárhelyi szervezet elnöke, valamint Balog József és Ilyés-Tóth Sándor ügyvezető alelnökök voltak jelen.

A tanácskozás alkalmával az RMDSZ megyei vezetősége ismertette a megye-szintű népszavazás kiírásának fontosságát, valamint a Maros, Hargita és Kovászna megye egy fejlesztési régióba való besorolásának előnyeit.A megyei szervezet vezetői hangsúlyozták, hogy bár a román politikum hajlamos etnikai ügyet kreálni a kezdeményezésből, valójában ez nem kizárólag magyar ügy, hanem minden Maros megyei lakos érdeke, hiszen a jelenlegi rendszerrel nemcsak a magyar, hanem a román emberek is veszítnek.

Az RMDSZ és a PDL közötti tanácskozások nem zárultak le, hiszen a következő napokban újra tárgyaló asztalhoz ülnek politikusok.