Az RMDSZ meghirdette 2017. évi pályázatait

2017.03.17. |

Az RMDSZ meghirdette 2017. évi pályázatait

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából. A Szövetség a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg.

A Communitas Alapítvány idei pályázatait Arany János, Aranka György, Áprily Lajos emlékéve jegyében hirdeti meg. Pályázóink figyelmébe ajánljuk a Szent László emlékévhez kapcsolódó eseményeket is.

A kuratórium döntése értelmében, a Communitas Alapítvány idén több mint 4 millió lejes keretet bocsát a pályázók rendelkezésére. Szaktestületenként a következő összegeket hirdeti meg pályázat formájában: Sajtó Szaktestület – 793 ezer lej, Könyvkiadás – 712 ezer lej, Művelődés – 830 ezer lej, Ifjúság – 347 ezer lej, Szórvány – 1 045 000 lej, Alkotói ösztöndíj – 403 ezer lej, Utazástámogatás – 56 ezer lej, Sport – 98 ezer lej és Egyetemi szakmai gyakorlatok – 70 ezer lej.

A pályázati kiírások a következőkben egy megújult, átláthatóbb internetes felületen követhetők.

Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Művelődési Szaktestület, leadási határidő: 2017. április 7.

2.Szórvány Szaktestület (rendezvények, Magyar Házak, szórványgondozó lelkészek támogatása), leadási határidő: 2017. április 6.

3. Sajtó Szaktestület, leadási határidő: 2017. április 11.

4. Sport Szaktestület, leadási határidő: 2017. április 7.

5. Utazástámogatás Szaktestület, leadási határidő: 2017. április 10.

6. Alkotói Ösztöndíj, leadási határidő: 2017. április 7.

Az Ifjúsági és Könyv Szaktestületek március folyamán hirdetik meg pályázataikat, a szórványban folyó oktatási tevékenységek támogatására kiírt pályázatok pedig szeptember folyamán jelennek meg.

Bővebb információk a Communitas Alapítvány titkárságán igényelhetők a 0264-594 570, 0723-250 324, 0736-444437 telefonszámokon, valamint a communitas@rmdsz.ro e-mail címen. A pályázati kiírások megtalálhatók a www.communitas.ro oldalon.