Az RMDSZ megkezdte nyilvános konzultációját Alapszabályzatának- és Programjának módosításáról

2013.03.11. | RMDSZ , Kongresszus

„Az RMDSZ Főtitkársága elindította Alapszabályzat- és Programmódosító nyilvános konzultációját, a február 23-i Szövetségi Képviselők Tanácsának, marosvásárhelyi ülésén elfogadott határozata értelmében” - nyilatkozta ma délben Kovács Péter főtitkár, majd hangsúlyozta: „A Szövetség széles társadalmi alapokon nyugvó Programot, valamint a helyi- és megyei szervezetek igényeit tükröző Alapszabályzatot fog kidolgozni az elkövetkező hetekben, ebbe a munkába pedig civil szervezeteket, szakmai platformokat és szakembereket is bevon.”

Kovács Péter kiemelte, hogy a konzultáció nyilvános és mindenki hangot kap, tehát bárki elküldheti észrevételeit és javaslatait az RMDSZ Programjával és Alapszabályzatával kapcsolatban.

A kongresszusi biztosi tisztséget betöltő főtitkár továbbá ismertette, hogy az Alapszabályzat- és a Programmódosító bizottságok személyi összetétele is elfogadásra került, ennek értelmében a Programmódosító bizottság az oktatás és tudományos kutatás, a regionális kérdések, az önkormányzatok, a gazdaság, a művelődés, a szociálpolitika, az egészségügy, a nemzetpolitika és társadalmi szervezetek, a környezetvédelem, az ifjúság, a külpolitika szakterületeinek ismerőiből áll, akik a saját szakterületükön létrehozott albizottságokat is koordinálják.

Az RMDSZ az Alapszabályzat- és Programmódosító javaslatokat az office@rmdsz.ro e-mail címre várja március 31-i határidővel.