Az RMDSZ megkezdte nyilvános konzultációját Alapszabályzatának- és Programjának módosításáról

2015.01.14. | RMDSZ , 12. Kongresszus

Javában folynak az RMDSZ 12. Kongresszusának előkészítő munkálatai, megkezdődött a nyilvános konzultáció az Alapszabályzat- és Program módosításáról.

,,A konzultáció nyilvános, tehát bárki jelezheti és elküldheti észrevételeit a dokumentumokkal kapcsolatban, emellett civil szervezetek, egyházak, szakmai csoportok képviselőit és véleményformálókat kérünk fel arra, hogy meglátásaikkal segítsék munkánkat. Célunk, hogy széles társadalmi alapokon nyugvó Programot, valamint a hatékony működés előfeltételeit megteremtő Alapszabályzatot dolgozzunk ki” – nyilatkozta ma délben Kovács Péter főtitkár.

Kongresszusi biztosi minőségében Kovács Péter elmondta, az Alapszabályzat- és a Programmódosító bizottságok személyi összetétele is elfogadásra került, ennek értelmében a Programmódosító bizottság az oktatás és tudományos kutatás, a regionális kérdések, az önkormányzatok, a gazdaság, a művelődés, a szociálpolitika, az egészségügy, a nemzetpolitika és társadalmi szervezetek, a környezetvédelem, az ifjúság, a külpolitika szakterületeinek ismerőiből áll, akik a saját szakterületükön létrehozott albizottságokat is koordinálják.

Kovács Péter a kongresszusi ütemtervvel kapcsolatban elmondta, március 17-én zárul a jelentkezés azon személyek számára, akik megpályázzák a szövetségi elnöki tisztséget. A Szövetség 12. Kongresszusa április 17–18-án, Kolozsváron kerül megszervezésre.

Az Alapszabályzat- és Programmódosító javaslatokról március 28-án a Szövetségi Képviselők Tanácsa szavaz.

A Szövetség Alapszabályzata és Programja megtalálható a http://rmdsz.ro/page/alapszabalyzat és http://rmdsz.ro/page/program linkeken. Javaslatokat az office@rmdsz.ro e-mail címre lehet elküldeni, február 6-ig.