Az RMDSZ nem kapott helyet a kampányzáróra Kézdivásárhelyen

2012.06.06. | Önkormányzati választások , Kézdivásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ nem kapott helyet a kampányzáróra Kézdivásárhelyen

Elmarad az RMDSZ csütörtöki kampányzáró ünnepsége, ugyanis a polgármester nem engedélyezte annak megtartását a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A kérést több hete leadták, megkapták a jóváhagyást is a Vigadótól, miszerint a terem szabad azon a napon, a polgármester mégsem hagyta jóvá a kérést. Arra való tekintettel, hogy még egy nap lenne a kampányzáróig, Bokor Tibor polgármesterjelölt lefújta az ünnepséget.

„Törvényesen akartunk eljárni, és reméltük, hogy kapunk helyet a kampányzáró megtartására. Mivel nem akarunk nézeteltéréseket, inkább a lemondás mellett döntöttünk. Én nagyon sajnálom, mert több embertől hallottam, hogy készült a rendezvényre” – nyilatkozta Bokor Tibor polgármesterjelölt. Bokor azt hangsúlyozta ki, hogy a közintézmények nem egy emberhez, vagy egy párthoz, közösséghez tartoznak, hanem mindenkié, a városé. „Én úgy tudom, hogy nemcsak az RMDSZ, hanem az EMNP is ki volt zárva. Ők megtartják ugyan, de más helyszínen és más körülmények között. Nekünk arra sem volt lehetőségünk, hogy máshol szervezzük meg, hiszen közterületet sem bocsájtottak volna rendelkezésünkre, ahogyan azt a június elsejei gyereknapunkkal is tették” – tette hozzá Bokor Tibor. Ezzel szemben az MPP-nek minden hétvégén volt valamilyen rendezvénye, a kampányzáróját is a Gábor Áron téren tartja.

Kampánykiértékelőjében Bokor Tibor elmondta, hogy ő egy tisztességes kampányt ígért, és ezt az egy hónapot arra használta fel, hogy személyesen találkozzon a város és a hozzátartozó falvak lakóival, nem pedig plakáttépéssel és mások mocskolásával. „Nyugodtan végig lehet sétálni a falvakban, és megnézni, hogy ki plakátjai hevernek a földön ” – mondta. A kampányban nagyon sok volt a provokáció, ami a jelöltet és az RMDSZ-t célozta meg, Bokor Tibor állítása szerint ezekre azért nem reagáltak, mert magyarázkodniuk nem kell és nem is akarnak, és nem űlnek fel egy olyan ember vádaskodásaira, aki távol áll az erkölcstől, és arra sem képes, hogy ha bemegy egy terembe volt tanárait és embertársait köszöntse. „Mindenkit minősít az, amit tesz és amit mond. Én tisztességes kampányt ígértem, és azt is folytattam. Csapatommal ugyanilyen tisztességes városvezetést akarok” – mondta Bokor.

Újságírói kérdésre Bokor Tibor a nemrégiben megjelent videóra is reagált, amelyben Vetró András tanár megvádolja a jelöltet. „Én a tanár urat mindig tiszteltem, és amiben tudtam, segítettem. Nincs azzal semm baj, ha én kimondom, hogy mit akarok tenni. A városvezetésben nem álmodni kell, hanem akarni. Igenis akarok, és nem szeretnék” – válaszolt Bokor.

A sajtótájékoztatón részt vett István Zoltán, kézdivásárhelyi RMDSZ elnök is, aki elmondta: a következő két napban a másik két párt két nagy pártfogója próbálja maga mellé állítani a választókat. István arra kéri a polgárokat, hogy vegyék figyelembe azt, hogy ezek az emberek egy órát töltenek el a pártfogoltjukkal, mi viszont négy évig fogjuk inni a levét az ők nyilatkozataiknak. „Nekünk nem pártfogókra, hanem becsületes városvezetésre van szükségünk” – zárta István Zoltán.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.