Az RMDSZ nem szavazta meg a jövő évi marosvásárhelyi iskolahálózatot – Legyen világos: sem az érdekvédelem sem a szülők nem fogják feladni!

2017.04.06. | Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ nem szavazta meg a jövő évi marosvásárhelyi iskolahálózatot – Legyen világos: sem az érdekvédelem sem a szülők nem fogják feladni!

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója nem szavazta meg azt a határozattervezetet, amely a 2017–2018-as iskolahálózatot véglegesíti, és amelybe a Romai Katolikus Teológiai Líceum és Református Kollégium mellett további 6 oktatási intézményt sem foglaltak bele a tanfelügyelőség múlt heti döntését követően.

Az RMDSZ-frakció véleménye szerint a tanfelügyelőség múlt heti döntése elfogadhatatlan, hiszen a Római Katolikus Teológiai Líceum jövő évi iskolahálózatba foglalását arra hivatkozva nem hagyta jóvá, hogy a 33/2015 tanácshatározat bíróságon van megtámadva, illetve a Korrupcióellenes Ügyészség nyomozást folytat. A másik hét oktatási intézmény, közöttük a Református Kollégium esetében pedig egyszerű formai hibákra hivatkoznak.

Fontos megjegyezni, hogy az RMDSZ múlt héten kezdeményezett tervezetét, amely szerint jövőre a most is működő hálózatnak kéne érvényben lennie, nem tűzték napirendre, a szóban elhangzott magyarázatok szerint azért, mert a sürgősségi gyűlés összehívóját 33 perccel később iktatták, mint a polgármester által kezdeményezett tanácsgyűlés, amelynek napirendjén már szerepel egy, az iskolahálózatra vonatkozó tervezet.

Az RMDSZ frakciója felszólítja mind a polgármesteri hivatalt, mind a tanfelügyelőséget és minisztériumot, hagyjanak fel az egymásra mutogatással és oldják meg a fennálló helyzetet. Az iskolahálózat körül több hónapja húzódó bizonytalanság mindhárom intézményt nevetség tárgyává teszi. Bár mindenik intézmény vezetője több ízben is annak adott hangot, hogy meg akarja oldani a fennálló helyzetet, egyetlenben egy döntést sem hozott az ügy megoldása érdekében, minden eddigi döntés az időhúzás és a bizonytalanság megmaradásához vezet. Úgy véljük, hogy a mögöttes cél az, hogy mind az érdekvédelem, mind a szülői közösség elfáradjon, feladja és a felelős döntések meghozatalának halogatását követően a Római Katolikus Teológiai Líceum megszűnjön. Legyen világos: sem az érdekvédelem sem a szülők nem fogják feladni!

Az RMDSZ újra kezdeményezni fogja, hogy a múlt héten benyújtott határozattervezetet tárgyalják. A Szövetség marosvásárhelyi frakciója minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik továbbra is, hogy a Romai Katolikus Teológiai Líceum önálló jogi személyiségként szerepeljen a 2017–2018-as iskolahálózatban.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.