Az RMDSZ Nőszervezet Országos Küldöttgyűlésének állásfoglalása

2017.07.01. | RMDSZ Nőszervezet

Az RMDSZ Nőszervezet Országos Küldöttgyűlésének állásfoglalása

Az RMDSZ Nőszervezetének Országos Küldöttgyűlése többek között az elmúlt napokban lezajlott magyar nyelv és irodalom képességvizsga tételekkel, illetve a javítás módozataival kapcsolatos problémákról tanácskozott.

A szervezet irányába megfogalmazódott felvetések eredményeként a Nőszervezet felvállalta, hogy a következő időszakban - az új oktatási államtitkár asszonnyal, a parlamenti képviselettel, valamint az RMPSZ-szel együttműködve - megoldást keres azokra a hiányosságokra, amelyek az oktatási tárca szintjén és helyi szinten is orvosolhatóak.

Jogos a szülők és a pedagógusok felháborodása. Meg kell akadályoznunk, hogy megismétlődhessen az a rendkívül súlyos helyzet, amelyet az elmúlt években sokadszorra tapasztalunk: hogy a nyolcadikos anyanyelvi képességvizsga nagy vitát kavaró tételei és javítási módozatai, a lepontozott vizsgadolgozatok csökkentsék a magyar gyerekek továbbtanulási esélyeit, illetve eltántorítsák az anyanyelvű oktatásban való részvételtől a felnövekvő generációk bármilyen kis részét.- fogalmazták meg a tanácskozás résztvevői.

2017. július 1.