Az RMDSZ Nőszervezete továbbra is támogatja a hölgyek közéleti, politikai jelenlétét

2014.06.21. | SZKT , RMDSZ Nőszervezet , európai parlamenti választások

Fotó: Banga Előd-Ernő

Hegedüs Csilla örökségvédelmi államtitkár, az RMDSZ Nőszervezetének képviselőjeként szólalt fel a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.

A nők EP-képviselőjelöltjeként megköszönte a Szövetség megyei szervezeteinek támogatását és az erdélyi magyar hölgyek kampányban kifejtett munkáját, hangsúlyozta: a Nőszervezet azért jött létre, hogy az RMDSZ munkáját segítse. „Ez a jelöltség új volt számomra, és nem volt mindig könnyű összehangolnom a kampányfeladatokat az államtitkári teendőkkel, de igyekeztem minden meghívásnak eleget tenni. Biztosítani szeretnék mindenkit arról, hogy ezen túl is jelen leszek a helyi közösségek eseményein, rendezvényein” – fogalmazott a kulturális főtitkárhelyettes, és hozzátette: a Nőszervezet már januártól elkezdte a kampánytevékenységét, és a demokrácia elve alapján a választási programot is konszenzussal állította össze, valamennyi magyar nő célkitűzésének megfogalmazásaként. A huszonkét állomásos turné során sikerült feltérképezni, hogy kik azok a hölgyek, akik részt akarnak venni a közéletben és a politikában, és kialakult ezeknek a hölgyeknek egy aktív hálózata, ugyanakkor kiderült, hogy ezernél több nő szeretne ilyen szerepet vállalni. „Előnyös helyzetben voltunk ezen a választáson, hiszen az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáján tizenegy hölgy volt, akik üzenetünk tolmácsolásában segítettek” – jelentette ki Hegedüs Csilla, aki gratulált a brüsszeli mandátumhoz Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselőjelölteknek, ugyanakkor emlékeztette őket arra az ígéretükre, hogy az RMDSZ Nőszervezete programjának célkitűzéseit képviselni fogják az Európai Parlamentben.

„Kormányzati szinten jól áll az RMDSZ a női képviselők számát illetően, hiszen három hölgy államtitkára van a Szövetségnek”– tette hozzá az örökségvédelmi államtitkár, aki a Nőszervezet további céljairól úgy fogalmazott: a szervezetnek feladata és kötelessége azoknak a nőknek a támogatása, akik közéleti vagy politikai szerepre vállalkoznak.