Az RMDSZ november 15-én, Nagyenyeden ünnepli a Magyar Szórvány Napját

2013.10.04. | Kultúra , Szórvány , Fehér megye

Az RMDSZ november 15-én, Nagyenyeden ünnepli a Magyar Szórvány Napját

,,A Romániai Magyar Demokrata Szövetség harmadik éve szervezi meg a Magyar Szórvány Napját, idén november 15-én, Nagyenyeden" ‒ nyilatkozta ma délben Hegedüs Csilla, az RMDSZ kulturális főtitkárhelyettese, majd hozzátette: "a Bethlen Gábor fejedelem születésének évfordulóját jelölő nap az anyanyelvű oktatás kérdésének és az új oktatáspolitikai irányzatok megvitatásának, illetve az Összetartozunk székely-szórvány partnerség kiértékelésének jegyében fog zajlani, amelyet november 16-án és 17-én további rendezvények követnek, több szórványtelepülésen."

,,Az első ízben Déván, a tavaly Brassóban megszervezett esemény célja, hogy minél több szórványban élő magyar emberhez eljussunk, éreztetve velük, hogy nincsenek egyedül, hogy az RMDSZ számára minden magyar számít. A Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, már a neve miatt is, igen jó helyszín a Magyar Szórvány napjának megünnepléséhez” ‒ hangsúlyozta a főtitkárhelyettes.

Hegedüs Csilla elmondta, hogy a Szövetség Főtitkársága, a megyei/területi RMDSZ és a civil szervezetekkel partnerségben lebonyolított rendezvényhez idén a Fehér megyei magyar pedagógusok is csatlakoznak, valamint az Örökségünk őrei verseny is fontos részét képezi majd a Magyar Szórvány Napjának.