Az RMDSZ stabil, megbízható szervezet, amely továbbra is következetesen képviseli a magyar közösség érdekeit

2012.12.09. | Maros , Parlamenti választások

Az RMDSZ stabil, megbízható szervezet, amely továbbra is választóinak, a magyar közösségnek és egész Romániának, ezen belül Erdélynek az érdekeit fogja következetesen képviselni a parlamentben – jelentette ki Markó Béla szenátorjelölt az RMDSZ Maros megyei jelöltjeinek urnazárást követő sajtótájékoztatóján.

Markó Béla megköszönte a magyar választóknak a bizalmat, amelynek alapja a több mint 20 esztendős munka, amit a Szövetség a magyar közösség és egész Románia érdekeinek képviseletében fejtett ki. „Nehéz kampány után vagyok, az RMDSZ jelöltjei, vezetői rendkívüli erőfeszítést tettek a mozgósítás érdekében. A szövetség előzménytelenül nehéz körülmények között kampányolt, a választások is nehéz kihívás elé állították az RMDSZ-t, ugyanis volt egy versenytársa, egy magyar párt, amely mindent megtett azért, hogy csökkentse a szövetség támogatottságát. Ez nem sikerült az exit pollok eredményei alapján, az RMDSZ továbbra is stabil, megbízható, választóinak, a magyar közösségnek és egész Romániának, és ezen belül Erdélynek az érdekeit fogja következetesen képviselni a parlamentben” – mondta az RMDSZ volt elnöke.

Kelemen Atilla, a Maros megyei 3. választókerület képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján elmondta: nagy megelégedéssel állapították meg, hogy mindenik exit poll becslés szerint az RMDSZ átlépte a 5%-os küszöböt, így megkerülhetetlen tényező marad a politikai porondon.
„Köszönöm a Maros megyei embereknek, hogy az RMDSZ tapasztalt politikusgárdáját támogatták. A választóink nem engedtek a megosztási kísérletnek. Az RMDSZ az a politikai erő, amely a magyarság nagy részének bizalmával bír” – mondta a politikus, aki szerint csak holnap reggel lesznek meg a végleges eredmények, de a szövetség elégedett lehet az 5% körüli eredménnyel, mert ez azt jelenti, hogy 23 év után is töretlen lesz a romániai magyarok parlamenti képviselete.

Frunda György, a Maros megyei 1. választókerület szenátorjelöltje közölte, úgy tűnik, 50% alatt marad a választási részvétel Marosvásárhelyen, de reméli, hogy ez az RMDSZ-nek fog kedvezni. Az EMNP-vel kapcsolatban azt mondta: „Van egy kis káröröm bennem, nem sikerült nekik, pedig egyértelmű volt a céljuk, hogy ne jusson be az RMDSZ a parlamentbe.” A politikus azért hozzátette: az 5% körüli eredmény azt mutatja, hogy a Néppárt jelenléte miatt az RMDSZ jövőre át kell gondolja a stratégiáját.