Az RMDSZ szenátorai egyetértenek azzal, hogy a házasság egy férfi és egy nő között köttessék

2018.09.11. | Szenátus

Az RMDSZ szenátorai egyetértenek azzal a felvetéssel, hogy a házasság egy férfi és egy nő között köttessék – szögezte le Cseke Attila az RMDSZ frakcióvezetője azt követően, hogy a parlament felsőháza döntőházként szavazott család fogalmát módosító állampolgári kezdeményezés törvénytervezetéről. A frakcióvezető hozzátette, habár bizonyos szempontból a jelenlegi alkotmányos rendelkezésnél jobb tartalommal bír a most beterjesztett tervezet,  vannak hiányosságai. Éppen ezért, a Szövetség szenátorai saját belátásuk szerint szavaztak.

A törvénytervezet a házasság és a család fogalmát továbbra is összemosva tárgyalja, pedig a mostani jó alkalom lett volna arra, hogy ez megváltozzon. A javasolt módosítás kirekeszti az egyedülálló szülők és gyermekeik alkotta családokat, illetve az össze nem házasodott élettársakat és gyermekeiket a család fogalmából. Éppen ennek okán fenntartások fogalmazódtak meg a Szövetség szenátusi frakciójában a jogszabályjavaslattal kapcsolatban”  –nyilatkozta Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.