Az RMDSZ tankönyvekkel támogatja a magyar iskolásokat

2013.09.09. | Oktatásügyek , Főtitkárság

Az RMDSZ tankönyvekkel támogatja a magyar iskolásokat

Az RMDSZ Főtitkársága az eddigi évek hagyományait követve ismét kiegészítő taneszközökkel támogatja az iskolákat tanévkezdéskor – közölte ma Magyari Tivadar oktatási főtitkárhelyettes a hétfői főtitkársági ülés után.

„Mivel igény volt rá, megismételtük a tavalyi földrajzi atlasz programunkat, és újabb 2530 magyar nyelvű földrajzi atlaszt kapnak iskoláink könyvtárai, ingyen. Ezek Románia földrajzának vonatkozásában kétnyelvű atlaszok, jelentős számú szakoktató vett részt elkészítésükben, és modern, jó minőségű kivitelezésben sikerült ezeket beszereznünk” ‒ számolt be Magyari, majd hozzátette: „újdonság, hogy szintén kiegészítő taneszközként elkészült egy magyar nyelvű történelmi atlasz, ami a világtörténelem, a romániai történelem és a magyarság történelmének tanításakor jelentős eszköz lehet a tanárok kezében. Ebből 3500 példányt kapnak az iskolák. Az atlaszok kiszállítása megtörtént, tanévkezdéskor már használhatják. Köszönetet mondok azoknak a kolozsvári szaktanároknak, akik a szerkesztésben tanácsaikkal, észrevételeikkel segítettek, illetve a Cartographia Tankönykiadónak.”

A hétfői Főtitkárság ülés napirendjén szerepelt a Program és Ifjúsági Főosztály őszi könyv- és tankönyv adományozási kezdeményezésének ismertetése. Ezzel kapcsolatban Bodor László főtitkárhelyettes elmondta: „a tavalyi évben a szórványkollégiumokat támogattuk e program során, idén a Magyar Házak lesznek a kedvezményezettek. A könyvadományozási program keretén belül a Communitas Alapítvány által az elmúlt két évben támogatott könyveket, kiadványokat, kulturális folyóiratokat, valamint egy könyvgyűjtéssel összekötött börzén hozzánk beérkezett állományt juttatjuk el a szórványban működő Magyar Házakhoz.”

A program és ifjúsági főtitkárhelyettes ugyanakkor kifejtette, hogy a Szövetség önkénteseiből álló klubja és az érettségi.ro közbenjárásával, ősszel nagyszabású tananyaggyűjtésre kerül sor, amely során az idén sikeresen érettségizett, most első éves kolozsvári egyetemistáktól begyűjtött, számukra már nem szükséges, érettségire való felkészítő tananyagokat  eljuttatják a vidéki iskolák tanulóihoz.