Az RMDSZ választási programja minden területet lefed - Kelemen Hunor szövetségi elnök Temes megyében

2012.11.09. | Parlamenti választások , Temes
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ választási programja minden területet lefed - Kelemen Hunor szövetségi elnök Temes megyében

“A december 9.-i választásokra a Szövetség országos szinten minden választókörzetben állított jelölteket, mert lehetőséget kell biztosítanunk a magyar embereknek a választási opciójuk kifejezésére. Az ország minden pontján élnek olyan választópolgárok, akik bizalmat akarnak szavazni az RMDSZ jelöltjeinek”- mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök ma, Temesváron, az RMDSZ Temes megyei szervezetének székházában tartott sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ elnöke kihangsúlyozta, hogy az idei parlamenti választásokra állított hiteles és képzett jelöltek között nagy számban vannak jelen a fiatalok, valamint a megalakuló szenátusi és képviselőházi frakció várhatóan 45 %-ban újul meg.

„Programunk minden kormányzati témára kiterjed, a társadalmi élet minden szegmensét lefedi. A kisebbségi jogok, a nyelvhasználat, és a kulturális jogok területén dolgoztuk ki elképzeléseinket, gazdasági programunkat pedig a holnap biztonságára építettük: új munkahelyek létrehozása, tisztességes bérezés és méltó nyugdíjak biztosítása, a gazdasági élet ösztönzése, az adóreform elfogadtatása” – részletezte az RMDSZ választási programját a Szövetség elnöke. Kitért az RMDSZ kormányon betöltött szerepkörére is: „felelősségteljesen kormányoztuk az országot, költségvetési egyensúlyt és relatív alacsony közadósságot hagytunk hátra, ugyanis ezek jelentik a hosszú távú növekedés alapjai”.

A parlamenti választások kiemelt fontosságára hívta fel a figyelmet Kelemen Hunor szövetségi elnök, aki elmondta, jövőre létfontosságú döntések várhatóak, ezért fontos, hogy erős magyar képviselete legyen a romániai magyarságnak, ugyanis a meghozott döntések jelentősen befolyásolják majd az állampolgárok mindennapjait. Ezek közül kihangsúlyozta az alkotmánymódosítás fontosságát, a régióátszervezés jelentőségét és a fiskális reform szükségességét.

„Tíz év alatt, a 2003-ban elfogadott alkotmánynak meglátszódtak a hiányosságai. Az RMDSZ-nek teljes alkotmánymódosítási javaslata van, amelynek egyik fontos pontja a szenátus szerepkörére vonatkozik. A szenátusnak a régiókat kellene képviselnie, elengedhetetlen, hogy feladatai között a regionális fejlesztés, a védelem, a közbiztonság, a külügy és a költségvetési felelősségek szerepeljenek. Jövőre átszervezik a régiókat, amely lehetőséget biztosít az Európai Uniós alapok hatékonyabb lehívására, adópolitikai javaslatunk az egységes adókulcs megtartása, mert csak így tudunk stabilitást biztosítani az országnak és csak így tudjuk vonzóvá tenni a befektetők számára, ez pedig a hosszútávú gazdasági növekedést szolgálja. Ezért fontos, hogy ott legyünk, ahol a számunkra létfontosságú döntéseket hozzák”- részletezte a szövetségi elnök.

„A jelenlegi választási törvény értelmében a Temes megyei magyar közösségünk képviselőt küldhet a Román Parlamentbe, a szavazatok visszaosztásakor Temes megye nagy eséllyel képviselői mandátumhoz juthat. 16000 szavazat kell ahhoz, hogy visszaszerezzük a 2008-ban elveszített mandátumot. Mi 2012-ben a magyar embereket tekintjük szövetségeseinknek, nem vitatkoztunk más pártok képviselőivel, mert tőlünk az emberek azt várják el, hogy reális megoldásokat nyújtsunk a problémákra és a jövőbe tekintsünk. Nagyon fontos, hogy a bánsági magyarok jelen legyenek ott, ahol a hosszú távú döntéseket hozzák”- nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor kampánykörútja Temes megyében Kelemen Hunor kampánykörútja Temes megyében Kelemen Hunor kampánykörútja Temes megyében
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.