Backamadarasra és Gálfalvára látogattak a Maros megyei szenátorjelöltek

2016.11.09. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Backamadarasra és Gálfalvára látogattak a Maros megyei szenátorjelöltek

Mennyivel könnyebb lenne, hogyha a magyar oktatásra vonatkozó tanterveket magyar anyanyelvű pedagógusok dolgoznák ki. Mennyivel könnyebben menne a tanítás, hogyha ebbe a tantervbe beleszólnának az érintett magyar pedagógusok is. Mennyivel könnyebb lenne románul tanulni és tanítani, hogyha speciális tankönyvek lennének erre a célra. Éppen ezért: azért kell dolgoznunk, hogy a már hatályban lévő oktatási törvényt mielőbb gyakorlatba ültessük ” – fogalmazott Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje. 

Novák Zoltán és Császár Károly szenátorjelöltek a Maros megyei Backamadarasra és Gálfalvára látogattak tegnap délután, ahol lakossági fórumon beszélgettek el az ott élőkkel.

Novák Csaba Zoltán szenátorjelölt elmondta, hogy a találkozón az egészséges életmódra nevelés érdekében a szülők azt javasolták, hogy a meglévő tej-kifli program keretében a helyi és a szomszédos falvakban működő pékségekből szeretnék megvásárolni a friss és változatos tízórait a jelenlegi helyett, amely nemcsak a helyi termelőket erősítené, hanem egészségesebb táplálkozást biztosítana a gyermekek számára.

Császár Károly Maros megyei szenátorjelölt elmondta, hogy ezeken a településeken felmerült egy gazdaegyesület létrehozásának igénye, amely abban segítené a gazdákat, hogy a kormányzati támogatásokhoz könnyben előkészíthessék a szükséges iratcsomókat. 

Kezdeményeznünk kell, hogy ott, ahol a magyar lakosság számaránya eléri a 10%-ot, az ügyintézés anyanyelven legyen megoldható. Ez jelentősen könnyítene a helyi önkormányzatok és lakosság közötti kapcsolaton!” – fogalmazott Császár Károly, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.