Banatikum védjegyet hoznak létre

2013.09.08. | Temes

Banatikum védjegyet hoznak létre

Negyedik alkalommal szervezett a Bánsági Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesülete hagyományos termék vásárt szombaton, 2013. szeptember 7.-én a Temes megyei Zsombolyán.  Az idei vásáron, a hagyományos termékbemutatók mellett sor került a Banatikum védjegy létrehozásának előkészítő munkálatainak első tanácskozására.

A védjegy célja sajátos arculatot adni a régió sajátos termékeinek, mely által ösztönöznék a helyi termelők és fogyasztók kapcsolatainak megerősödését, valamint a közös márkanév alatt versenyképesebb fellépést tudnának biztosítani a bánsági termelőknek és feldolgozóknak az európai piacon. A tanácskozáson dr. Csősz János, a Bánsági Magyar Gazdák és Vállalkozók Egyesületének elnöke ismertette a védjegy létrehozásának lépéseit, majd dr. Szieberth István, a magyarországi Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai tanácsadója mutatta be a magyarországi magyar, hazai és hazai gyártású termékek védjegyei kialakulásának és működésének tapasztalatait. A romániai helyzetről, valamint a székelyföldi márkanevek működéséről Sebestyén Csaba, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke tájékoztatott.

A tanácskozáson jelen volt Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnöke és Molnár Zsolt, Temes megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő, akik teljes körű támogatásukról biztosították a kezdeményezőket a védjegy létrehozása kapcsán. Molnár továbbá hozzátette, hogy a kezdeményezési folyamat következő lépéseként Temesváron közvitát fognak szervezni.