Benyújtotta a jelölési dossziét az RMDSZ Hunyad megyében

2012.10.30. | Hunyad , Parlamenti választások

Benyújtotta a jelölési dossziét az RMDSZ Hunyad megyében

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete hétfőn tette le a jelölési dokumentációt a Hunyad Megyei Választási Irodához. Az RMDSZ küldöttsége Takács Aranka vajdahunyadi képviselőjelölt, Burján Gergely dévai képviselőjelölt, Ferenczi István szászvárosi képviselőjelölt és Dezméri István képviselőjelölt, kampányfőnök volt.

A benyújtott dokumentáció értelmében a Szövetség Hunyad megyei szenátorjelöltje András József egyetemi tanár, a petrozsényi RMDSZ elnöke (1. számú szenátori körzet – Zsil-völgye), Kocsis Attila-Levente tanár, a Téglás Gábor Iskolaközpont igazgatója (2. számú szenátori körzet), Pogocsán Ferdinánd Zoltán mérnök, az RMDSZ dévai elnöke (3. számú szenátori körzet – Déva, Vajdahunyad, Hátszeg körzete).

Az RMDSZ képviselőjelöltje Hunyad megyében Dezméri István mérnök, a Hunyad megyei RMDSZ ügyvezető elnöke (1. számú képviselői körzet), Ferenczi István mérnök, a megyei szervezet alelnöke (2. számú képviselői körzet), Kofity Zoltán mérnök (3. számú képviselői körzet), Benedekfi Dávid geológus, Lupényi RMDSZ elnök (4. számú képviselői körzet), Baboczi Imre mérnök (5. számú képviselői körzet – Petrozsény), Burján Gergely mérnök, a megyei szervezet politikai alelnöke (6. számú képviselői körzet – Déva), Takács Aranka tanárnő, az RMDSZ vajdahunyadi elnöke (7. számú képviselői körzet – Vajdahunyad).

„A választási törvény az összes hibája mellett megtartott egy nagyon fontos előírást, biztosítja az arányos képviselet elvét. Ez azért fontos nekünk, mert így egyetlen, RMDSZ-re leadott szavazat sem veszik el, és parlamenti mandátumot hozhat a Hunyad megyei magyaroknak. Tudatában vagyunk, hogy a visszaosztásból megszerezhető mandátumnak valós esélye van, éppen ezért egy pozitív jövőképre épülő kampányt tervezünk, amelynek során bemutatjuk elképzeléseinket, a megye gazdasági fejlődéséről szóló, Hunyad 2020 fejlesztési tervünket. Választási programunkat a tavaly elvégzett Erdélyi Konzultáció során begyűlt válaszokból írtuk meg. Megszólítjuk a magyar közösséget, de a megye összes szavazópolgárát is. Az MKT döntése szerint annak a képviselőnek, aki mandátumhoz jut az RMDSZ színeiben, annak az egész megyét kell egységesen képviselnie, nemcsak az egyéni szavazókörzetét” – nyilatkozta Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.